Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2024

Honda HR-V: Όταν το στιλ συναντά την τεχνολογία

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V: Όταν το στιλ συναντά την τεχνολογία

HONDA-2024

Honda HR-V: Όταν το στιλ συναντά την τεχνολογία

HONDA-2024

Το νέο HR-V είναι η πρόταση της Honda για το σύγχρονο lifestyle ενός coupe SUV με κορυφαίες τεχνολογίες και προηγμένο υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των SUV είναι η πιο επικερδής παγκοσμίως. Και για να ξεχωρίσεις σε αυτήν απαιτείται πλέον πολλή προσπάθεια και έμπνευση. Για την Honda η κατηγορία υπήρξε από την γέννησή της ένα προνομιακό πεδίο, με μεγάλες επιτυχίες διαχρονικά.

Και με το νέο HR-V έρχεται να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει ένα γεμάτο στιλ και άποψη σύγχρονο SUV το οποίο παράλληλα δίνει έμφαση σε ό,τι πιο εξελιγμένο και αποτελεσματικό υπάρχει στην σύγχρονη τεχνολογία.

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της από την Formula 1, η Honda εφοδιάζει το νέο HR-V με το εξελιγμένο σύστημα e:HEV, προσφέροντας μια ιδανική ισορροπία μεταξύ οικονομίας καυσίμου, χαμηλών εκπομπών και δυναμικών επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Αποτελούμενο από δύο συμπαγείς ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC που λειτουργεί στον κύκλο Άτκινσον, μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα κιβώτιο ταχυτήτων μίας ταχύτητας, το σύστημα εξασφαλίζει βέλτιστη ισορροπία και αποδοτικότητα.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC αποδίδουν συνδυαστική ισχύ 131 ίππων και ροπή 253Nm, εξασφαλίζοντας ένα ομαλό ταξίδι σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από 122 g/km (WLTP), ενώ η κατανάλωση από 5,4L /100km (WLTP). Η επιτάχυνση 0 – 100 km/h επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα, κάνοντας το HR-V αποτελεσματικό και δυναμικό.

Advertisement

Το σύστημα της Honda λειτουργεί με τρία προγράμματα, αμιγώς ηλεκτρικό, υβριδικό ή με τον κινητήρα καύσης, τα οποία εναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς να αντιλαμβάνεται τίποτα ο οδηγός.

Η λειτουργία Sport ενισχύει την απόκριση του γκαζιού, ενώ η λειτουργία Econ ρυθμίζει το σύστημα κλιματισμού και το γκάζι για οικονομία καυσίμου. Στην λειτουργία B υπάρχει ενισχυμένη ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Advertisement

Παράλληλα, το κιβώτιο ταχυτήτων μίας σχέσης ελαχιστοποιεί την αντίσταση κατά την ηλεκτροκίνηση, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο συνολικό χρόνο κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια, ιδίως μέσα στην πόλη.

Τ ο νέο HR-V ξεχωρίζει αισθητικά από την πρώτη ματιά με τις καθαρές, κομψές γραμμές του, την εξαγωνική μάσκα και τα λεπτά μπροστινά φώτα, δίνοντάς του μια αναμφισβήτητα μοντέρνα εμφάνιση.

Το εσωτερικό του νέου HR-V αποτελεί το πρότυπο για την κατηγορία του σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών αλλά και την εκμετάλλευση των χώρων για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ξεπερνά τους ανταγωνιστές σε χώρο για τους επιβάτες, προσφέροντας άπλετο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών χάρη και στο εντελώς επίπεδο δάπεδο.

Advertisement

Τα ιδιαίτερα άνετα πίσω καθίσματα του HR-V διατηρούν το επαναστατικό σύστημα ανάκλισης Magic Seats της Honda και μπορούν να αναδιπλώσουν τη βάση τους, αυξάνοντας το χώρο αποσκευών στα 1.305 λίτρα.

Το ταμπλό του νέου Honda HR-V διακρίνεται για την άψογη ποιοτική συναρμολόγηση των μερών του, καθώς και για το υψηλό αισθητικό του επίπεδο. Στο κέντρο δεσπόζει η αναβαθμισμένη οθόνη αφής 9,0″, η οποία είναι ιδιαίτερα άμεση στην εκτέλεση των εντολών του οδηγού.

Το σύστημα πολυμέσων Honda Connect παρέχει βασικές λειτουργίες συνδεσιμότητας και είναι φιλικό προς τον χρήστη, ενσωματώνοντας Apple CarPlay και Android Auto, με το πρώτο να διατίθεται και ασύρματα.

Από εκεί και πέρα, η Honda έχει εφοδιάσει το όμορφο SUV της με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, μαζί με όλες τις σύγχρονες δυνατότητες ψηφιακές διασύνδεσης.

Το εξελιγμένο πακέτο συστημάτων Honda Sensing είναι διαθέσιμο από την βασική έκδοση του μοντέλου, προσθέτοντας τεράστια υπεραξία στο HR-V σε σχέση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση, νέο HR-V είναι μία ακόμα απόδειξη της καινοτομίας που χαρακτηρίζει την Honda και της διαρκούς προσπάθειάς της να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων.

Χάρη στο προηγμένο υβριδικό σύστημα η οδήγηση ενός HR-V είναι μία απολαυστική εμπειρία, προσφέροντας άνεση και οικονομία σε καύσιμο. Και όλα αυτά σε ένα αμάξωμα το οποίο κερδίζει τους πάντες με την ομορφιά και το μοντέρνο στιλ του. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;