Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2024

Honda e:Ny1: Το μέλλον ήρθε νωρίτερα

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda e:Ny1: Το μέλλον ήρθε νωρίτερα

HONDA-2024

Honda e:Ny1: Το μέλλον ήρθε νωρίτερα

HONDA-2024

Το νέο Honda e:Ny1 έχει σχεδιαστεί ώστε να ξεχωρίζει εξαρχής, ακολουθώντας ξεκάθαρα έναν τολμηρό, έξυπνο, high tech και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Το τεχνολογικό του υπόβαθρο εξιτάρει επίσης.

Advertisement
Advertisement

Κοιτάζοντάς το ο παρατηρητής απολαμβάνει μια ξεχωριστή αισθητική, με απαλές επιφάνειες, μεγάλους τροχούς και φαρδύ μετατρόχιο που εμπνέει σιγουριά και πολυτέλεια. Το νέο Honda e:Ny1 είναι διαθέσιμο σε γαλάζιο (Aqua Topaz), λευκό (Platinum), μαύρο (Crystal Black), γκρι (Urban Grey) και κόκκινο (Vermilion Red) χρωματισμό.

Ο έξυπνος σχεδιασμός της ποιοτικής καμπίνας του e:Ny1 βελτιστοποιεί την προσβασιμότητα, την ευελιξία και τον χώρο φόρτωσης, παράλληλα ενισχύει το χώρο των ποδιών και του κεφαλιού χάρη στην τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα.

Εξαιρετική είναι η πανοραμική οροφή από γυαλί low-E που συναντάμε στην έκδοση Advance η οποία χρησιμοποιεί ειδική επίστρωση για βελτίωση της θερμικής απόδοσης και του υπεριώδους φωτός να περάσει στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο Honda e:Ny1 ο οδηγός θα συναντήσει το ολοκαίνουριο σύστημα HMI με εξελιγμένες τεχνολογίες επικεντρωμένες στον χρήστη. Στο επίκεντρο της νέας τεχνολογίας βρίσκεται η τεράστια ψηφιακή οθόνη αφής 15,1 ιντσών που συνοδεύεται από μια επίσης ψηφιακή οθόνη TFT 10,25 ιντσών που εξυπηρετεί τις πληροφορίες του οδηγού.

Ένα τέτοιο ποιοτικό και άκρως αποτελεσματικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης κατασκεύασε η Honda για το καινούριο της e:Ny1. Το σύνολο βασίζεται στην ήδη επιτυχημένη πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda που ακολουθεί την παραδοσιακή δομή αρθρωτών συστημάτων με τον ηλεκτροκινητήρα εμπρός, την κίνηση στους εμπρός τροχούς και την μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα.

Το νέο Honda e:Ny1 είναι εξοπλισμένο με μια κοινή, συμπαγής μονάδα ισχύος που αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων με ιδιαίτερα χαμηλό βάρος στα 77,4 κιλά. Η απόδοσή του είναι 150 kW (204 ίπποι) και 310 Nm ροπής χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στο SUV της Honda.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του συνόλου είναι το υδρόψυκτοί κύκλωμα που εξασφαλίζει την σταθερή παροχή ισχύος εξαλείφοντας το φαινόμενο της υπερθέρμανσης.

Η ιαπωνική εταιρία επίλεξε μια μεγάλη υδρόψυκτη μπαταρία λιθίου για το SUV της με χωρητικότητα 68,8 kWh. Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP η αυτονομία αγγίζει τα 412 χιλιόμετρα, νούμερο ικανό να καλύψει και τις ταξιδιωτικές ανάγκες του οδηγού. Χρειάζονται μόλις 45 λεπτά για να γεμίσει η μπαταρία από το 10% στο 80% σε DC φορτιστή. Σε AC οικιακό φορτιστή το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε περίπου 6 ώρες.

Advertisement

Η Honda έχει δημιουργήσει τη δική της μοναδική σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να απολαμβάνει τεράστια επίπεδα ασφάλειας και προστασίας.

Η σουίτα Sensing έχει φτάσει πλέον σε κορυφαίο επίπεδο λεπτομέρειας και η Honda φυσικά το έχει προσαρμόσει ιδανικά στο νέο της e:Ny1. Όλα τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας του νέου Honda e:Ny1 διασφαλίζουν μέγιστη προστασία και υποστήριξη στον οδηγό.

Η Honda με την έλευση του νέου και αμιγώς ηλεκτρικού e:Ny1, εκτός των άλλων, προτάσσει συνολικά μια νέα σε φιλοσοφία πρόταση στα ηλεκτρικά, σοφιστικέ και κυρίως εμπνευσμένα SUV για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Advertisement