Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2024

Honda Civic e:HEV και Jazz e:HEV: Ξεχωριστές προτάσεις για όλους

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic e:HEV και Jazz e:HEV: Ξεχωριστές προτάσεις για όλους

HONDA-2024

Honda Civic e:HEV και Jazz e:HEV: Ξεχωριστές προτάσεις για όλους

HONDA-2024

Δύο αυτοκίνητα ευρείας κυκλοφορίας της Honda τα οποία ενσαρκώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα της καινοτομίας που χαρακτηρίζει την τόσο ξεχωριστή ιαπωνική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πίσω της μία μακρά πορεία πρωτοποριακών ιδεών και αυτοκινήτων που την «έδεσαν» με το παγκόσμιο κοινό, η Honda εξακολουθεί και σήμερα να ακολουθεί τον δικό της μοναχικό μα και τόσο ελκυστικό δρόμο.

Πιστή στο ανήσυχο πνεύμα του ιδρυτή της, η ιαπωνική εταιρεία καταφέρνει κάτι μοναδικό: ακόμα και στα πιο ευρείας κυκλοφορίας μοντέλα της, όπως το Civic και το Jazz, να προτείνει στο αγοραστικό κοινό καινοτόμες ιδέες και εξελιγμένες τεχνολογίες, που μόνο οι άνθρωποι της Honda έχουν τα κότσια και την πίστη να τα παρουσιάσουν στις μεγάλες αγορές.

Γι’ αυτό και τα αυτοκίνητά της δημιουργούν έναν ακλόνητο δεσμό με τους ιδιοκτήτες τους ενώ η Honda είναι από τις ελάχιστες εταιρίες με φανατικό κοινό που την ακολουθεί πιστά σε ότι και αν κάνει.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της ιδιαίτερης σχέσης της Honda με το αγοραστικό κοινό είναι τα δύο πιο προσιτά μοντέλα της, το Civic και το Jazz.

Για το Civic τα λόγια είναι περιττά. Έχοντας κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1972 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα από την Ιαπωνία. Και με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 27,5 εκατομμύρια μονάδες σε 170 χώρες, βρίσκεται πλέον στην 11η γενιά του, διατηρώντας την τεχνολογική του υπεροχή και εκείνη την διαχρονική αισθητική προσέγγιση που το έκανε αγαπητό σε όλο τον πλανήτη.

Το νέο Civic της Honda παρουσιάζει μια βελτιωμένη εκδοχή της γνωστής υβριδικής τεχνολογίας e:HEV, με αναβαθμισμένες επιδόσεις και αποδοτικότητα. Με ισχύ 184 ίππων και ροπή 315Nm, το Civic επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 7,8 δευτερόλεπτα, θέτοντας ένα σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

Advertisement

ΟΙ μειωμένες εκπομπές CO2 108 g/km (WLTP) και η εντυπωσιακή κατανάλωση καυσίμου 4,7 L/100km (WLTP), υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του για φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Το νέο Civic της Honda παρουσιάζει ένα βελτιωμένο σύστημα infotainment, που συνδυάζει τεχνολογία αιχμής με διαισθητικές διεπαφές για μεγαλύτερη άνεση και πρακτικότητα. Διαθέτοντας ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό στις κορυφαίες εκδόσεις, μια πρώτη φορά για τη σειρά Civic, το σύστημα προσφέρει μια ευέλικτη οθόνη αφής 9 ιντσών ή πρόσβαση με φωνητικές εντολές.

Advertisement

Η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας στο νέο Civic, με την αναβαθμισμένη τεχνολογία SENSING να προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα. Το σύνολο διαθέτει νέους αισθητήρες με μεγαλύτερη ευαισθησία και μία πιο ευρυγώνια κάμερα, με αποτέλεσμα τα πολλά στάνταρ συστήματα υποβοήθησης να είναι πιο αποτελεσματικά από ποτέ.

Πέρα από αυτά το Civic και σε αυτή την γενιά του παραμένει το πρότυπο της ποιότητας και της πρακτικότητας για την κατηγορία του. Όμορφο σε σχεδίαση, με κορυφαία εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων είναι παράλληλα και ένα απολαυστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο χάρη στην φοβερή δουλειά που παραδοσιακά κάνουν οι μηχανικοί της Honda στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τα φρένα.

Συνολικά, το Civic για μία ακόμα γενιά ενσαρκώνει τη δέσμευση της Honda για καινοτομία, προσφέροντας μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία χωρίς συμβιβασμούς στην αποδοτικότητα ή την περιβαλλοντική βιωσιμότητα χάρη στο κορυφαίο υβριδικό του σύστημα.

Advertisement

Η περίπτωση του Jazz είναι εντελώς διαφορετική. Από την πρώτη κιόλας γενιά του αποτέλεσε ένα υπόδειγμα για το πως μπορεί ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης να έχει χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας και παράλληλα να είναι εύχρηστο και απολαυστικό σε κάθε του δραστηριότητα.

Στη νέα του γενιά το πνεύμα αυτό παραμένει ζωντανό και ακμαίο. Και μάλιστα σε δύο εκδοχές, την απλή και για τους λίγο πιο περιπετειώδεις με την επωνυμία Crosstar.

To σαλόνι ήταν και παραμένει το δυνατό χαρτί και αυτής της γενιάς του Jazz προσφέροντας άνεση για την οικογένεια και τις αποσκευές της, συνδυάζοντας την ευκολία μικρού αυτοκινήτου με την ευρυχωρία μεγαλύτερου μοντέλου.

Η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου κάτω από τα εμπρός καθίσματα και η εφαρμογή των πίσω καθισμάτων Magic Seat αυξάνουν ακόμα περισσότερο την πρακτικότητα. .

Ο χώρος αποθήκευσης προσφέρει επίσης ευελιξία και πρακτικότητα, με τον πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 304 λίτρα, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα αυξάνεται στα 1.205 λίτρα.

Εκτός από ποιοτικό και πρακτικό, το σαλόνι του Jazz είναι εφοδιασμένο με ένα πολύ σύγχρονο ψηφιακό υπόβαθρο. Εξοπλισμένο με μια οθόνη infotainment 9 ιντσών υψηλής ευκρίνειας και μία οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων, το νέο Jazz παρουσιάζει μία ιδιαίτερα μοντέρνα εικόνα και πλήθος δυνατοτήτων για την εξυπηρέτηση των επιβατών στις ανάγκες διασύνδεσης και ψυχαγωγίας.

To ανανεωμένο μοντέλο του Jazz και Jazz Crosstar που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην χώρα μας, εκτός από κάποιες μικρές αισθητικές αλλαγές, υπάρχει μία σημαντική αναβάθμιση στα μηχανικά μέρη.

Η απόδοση του υβριδικού συστήματος του Jazz e:HEV φθάνει πλέον στους 122 ίππους και τα 253 Nm ροπής από τους 109 ίππους που ήταν πριν την ανανέωση. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην αύξηση της ισχύος του ηλεκτροκινητήρα κατά 14 ίππους και του θερμικού κινητήρα κατά 10 ίππους.

Παρ’ όλα αυτά οι εκπομπές CO2 παραμένουν στα 102 γρ./χλμ., ενώ η κατανάλωση είναι στα 4,5 λίτρα/100 χλμ. Αναβαθμίσεις έχουν υπάρξει και στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο τώρα ονομάζεται automatic i-MMD και όχι e-CVT.

Το πιο έξυπνο και τεχνολογικά εξελιγμένο μικρό μοντέλο της αγοράς είναι και αυτό δείγμα της ξεκάθαρης επιμονής της Honda να μην ακολουθεί την πεπατημένη. Και να κατασκευάζει αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν, είτε στην σχεδίασή τους είτε πολύ περισσότερο στον τρόπο που μεταφράζουν στην πράξη αυτό το ανήσυχο πνεύμα που διατρέχει την εταιρία από την ίδρυσή της μέχρι τις μέρες μας.