Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες ο Hamilton (video)

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες ο Hamilton (video)

FORMULA 1

Υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες ο Hamilton (video)

FORMULA 1

Μπορεί ο Lewis Hamilton να πανηγύρισε σε ένα ανατρεπτικό Grand Prix ανακτώντας την πρωτοπορία στη βαθμολογία των οδηγών, ωστόσο αποδεικνύεται από ο αγώνας της Γερμανίας έχει και… τρίτο ημίχρονο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Όπως αναμενόταν, οι αγωνοδίκες του γερμανικού GP κάλεσαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή και την ομάδα του, για να απολογηθούν για ένα συμβάν που ενδεχομένως να του στερήσει τη νίκη.

Υπό το καθεστώς του αυτοκινήτου ασφαλείας μετά την έξοδο του Sebastian Vettel, ο Hamilton και ο μηχανικός του δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν επιτυχώς σχετικά με το αν θα έπρεπε να μπει στα pit για να αλλάξει ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

Έτσι ενώ είχε ήδη πάρει ρότα για την είσοδο του pit lane, τελικά έκοψε το τιμόνι αριστερά, διέσχισε το γρασίδι και επέστρεψε στην αγωνιστική διαδρομή. Ωστόσο, το να διασχίσει κανείς τη γραμμή εισόδου στο pit lane, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Με μοναδική εξαίρεση, το να αποδειχθεί πως υπήρχε ανωτέρα βία.

Advertisement

Έστω και με καθυστέρηση ο Lewis και η ομάδα του κλήθηκαν σε απολογία από τους αγωνοδίκες, το πάνελ των οποίων αποτελούν οι Nick Shetty, Steve Stringwell, Felix Hofter και Mika Salo.

Πρέπει επίσης να σημειωθούν δύο πράγματα. Το πρώτος είναι πως για παρόμοιο ατόπημα το 2016 στο ευρωπαϊκό Grand Prix, o Kimi Raikkonen είχε τιμωρηθεί με ποινή πέντε δευτερολέπτων, συν βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του λισάνς. Το δεύτερο είναι πως η ομάδα του τον παρότρυνε να πιέσει στο φινάλε του αγώνα και να μη σηκώσει το πόδι από το γκάζι πριν περάσει την καρό σημαία. Άρα μάλλον κι εκείνοι εκτιμούσαν πως η ποινή ήταν στον ορίζοντα.

Advertisement

Αν λάβει 5 δευτερόλεπτα τα οποία θα προστεθούν στο συνολικό του χρόνο, πράγμα που είναι το πιθανότερο, τότε ο Hamilton θα χάσει τη νίκη αφού το προβάδισμά του ήταν στα 4.5 δευτερόλεπτα. Όμως η Mercedes θα κάνει και πάλι το 1-2, αφού αυτό θα τον ρίξει μόνο πίσω από τον Valtteri Bottas. Παράλληλα, η διαφορά του από τον Vettel θα οριστεί στους 12 κι όχι στους 17 βαθμούς.

hocken18-ham-summoned640tall