Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του Silverstone

Ελλάδα 17:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του Silverstone

FORMULA 1

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του Silverstone

FORMULA 1

Μπορεί ο Ιούλιος να έχει μεγάλο κενό ανάμεσα στα Grand Prix Γερμανίας και Ουγγαρίας, ωστόσο το κενό καλύπτεται με το τριήμερο τεστ που διεξάγεται στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας. Αρχικά προγραμματισμένο ως… τεστ νέων οδηγών που τελικά όμως θα έχει συμμετοχή και επίσημων πιλότων ελέω του παρασκηνίου με το μυστικό τεστ της Mercedes. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

H γερμανική ομάδα θα είναι και η μοναδική απούσα, ως ποινή από τη παγκόσμια ομοσπονδία για τις δοκιμές που έκανε με την Pirelli στη Βαρκελώνη, αμέσως μετά το ισπανικό Grand Prix. Ωστόσο, οι Γερμανοί θα λάβουν δεδομένα που θα συλλεχθούν αυτό το τριήμερο από την ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών.

Η πρώτη ημέρα δοκιμών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς, μιας και πραγματοποιεί το ντεμπούτο του ο Ευτύχιος Έλληνας (σ.σ. σε πίστα, έχει ήδη κάνει δοκιμές αεροδυναμικής σε ευθεία)! Ο 21χρονος που προηγείται στη βαθμολογία του GP3 Series, ανήκει στην “οικογένεια” της Marussia, το μονοθέσιο της οποίας θα οδηγήσει. Δυστυχώς, σύμφωνα με τη τελευταία ενημέρωση από την Αγγλορωσική ομάδα, μόνο το πρωί.

Τη δική της σημασία έχει η επιλογή της Red Bull Racing να δώσει την RB9 εκτός από τον ανερχόμενο Αντόνιο Φίλιξ Ντα Κόστα και στον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός είναι υποψήφιος αντικαταστάτης του Μαρκ Ουέμπερ που αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν και η επιλογή των ταύρων να τον εντάξουν στη λίστα οδηγών αυτού του τεστ, τον χρίζει σαφές φαβορί.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari τρέχει σήμερα με τον Ιταλό Ντάβιντε Ριγκόν, η Lotus με τον Νικολά Προς (σ.σ. γιο του 4 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Αλέν), η Force India τον Τζέιμς Καλάντο ενώ για λογαριασμό της McLaren οδηγεί ο Κέβιν Μάγκνουσεν.

Επιλογή της Toro Rosso είναι ο Τζόνι Τσεκότο Jr, της Sauber ο Ρόμπιν Φρινς που όλα δείχνουν πως θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, της Williams ο Ντάνιελ Τζουνκαντέλα, της Caterham ο Αμερικανός Αλεξάντερ Ρόσι ενώ τέλος, ο Έλληνας θα παραδώσει το απόγευμα την MR02 στον επίσημο οδηγό της Marussia, Μαξ Τσίλτον.

Αναλυτικά ποιος οδηγεί πότε:

Ομάδα Ημέρα 1 Ημέρα 2 Ημέρα 3
Red Bull Ντα Κόστα Ντα Κόστα/Ρικιάρντο Σάινθ/Φέτελ
Ferrari Ριγκόν Ριγκόν Μάσα/Ριγκόν
Lotus Προστ Βαλσέκι Ράικονεν
Force India Καλάντο Σούτιλ Ντι Ρέστα
McLaren Μάγκνουσεν Τάρβεϊ Πάφετ
Toro Rosso Τσεκότο Σάινθ/Ρικιάρντο Βερν/Κβίατ
Sauber Φρινς Φρινς/Χούλκενμπεργκ Σάτο
Williams Τζουνκαντέλα Μαλντονάντο Βολφ
Marussia Έλληνας/Τσίλτον Γκονζάλες Γκονζάλες/Μπιανκί
Caterham Ρόσι Στίβενς Φαν ντερ Γκάρντε/Πικ
Advertisement