Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Ενθουσιασμένοι με Mercedes!

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Williams: Ενθουσιασμένοι με Mercedes!

FORMULA 1

Williams: Ενθουσιασμένοι με Mercedes!

FORMULA 1

Η ιστορική Βρετανική ομάδα που φέτος αγωνίζονταν με κινητήρες Renault άλλαξε στρατόπεδο παρά το τριετές συμβόλαιο που είχε με τη Γαλλική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις κατασκευαστές κινητήρων στη F1, οι Mercedes, Ferrari και Renault. Το 2015 θα προστεθεί σ’ αυτούς και η Honda. Η Williams έχει ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής από τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία. Μιλώντας σχετικά η επικεφαλής της ομάδας Claire Williams κόρη του ιδρυτή και προέδρου της ομάδας Frank Williams δήλωσε σχετικά: «Το επίπεδο συνεργασίας είναι πιο υψηλό από το αναμενόμενο. Αυτό είναι σπουδαίο γιατί όπως γνωρίζετε οι απαιτήσεις μας ήταν ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό και επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τη Mercedes. Το επαγγελματικό τους επίπεδο είναι κορυφαίο και ότι έχουμε δει από τη στιγμή που υπογράψαμε το συμβόλαιο επιβεβαίωσε όσα πιστεύαμε».

Στη Williams συνεκτίμησαν ότι το κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης κινητήρων της Mercedes είναι στη Βρετανία. Το Μπρίξγουορθ είναι πολύ κοντά στο Γκρόουβ όπου βρίσκεται η έδρα της Williams σε αντίθεση με το Βιρί Σατιγιό της Γαλλίας όπου γίνεται η εξέλιξη των κινητήρων της Renault. Η Claire Williams επισημαίνει: «Το πιο απλό πράγμα για μας είναι η γειτνίαση ειδικά όταν δουλεύουμε συνεχώς μαζί τους. Το να πας στη Γαλλία είναι σαφώς πιο αντιπαραγωγικό. Ενώ τώρα μπορούν οι μηχανικοί μας να πηγαινοέρχονται συνεχώς. Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι κανείς δε γνωρίζει μέχρι το πρώτο τεστ ποιος κατασκευαστής έχει το προβάδισμα και αν έχει κάποιος προβάδισμα. Ελπίζουμε η Mercedes να αποδειχτεί η κορυφαία στα πάντοκ γιατί αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Advertisement
Advertisement

Το 2014 θα αγωνίζονται με κινητήρες Mercedes 4 ομάδες, η εργοστασιακή και οι McLaren, Force India, Williams. Με κινητήρα Renault θα τρέχουν οι Red Bull, Toro Rosso, Caterham και Lotus ενώ κινητήρα Ferrari θα έχουν εκτός από την εργοστασιακή ομάδα οι Sauber και Marussia.

Στο παρελθόν η ομάδα της Williams έχει συνεργαστεί με επτά κατασκευαστές κινητήρων σε διάφορες χρονικές περιόδους αλλά ποτέ ξανά με τη Mercedes:
1977-1983 Cosworth
1984-1987 Honda
1988 Judd
1989-1997 Renault
1998-1999 Mechachrome/Supertec
2000-2005 BMW
2006 Cosworth
2007-2009 Toyota
2010-2011 Cosworth
2012-2013 Renault