Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με Massa και Bottas το 2014 η Williams (updated)

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με Massa και Bottas το 2014 η Williams (updated)

FORMULA 1

Με Massa και Bottas το 2014 η Williams (updated)

FORMULA 1

Άλλα δύο κομμάτια του παζλ που λέγεται grid του 2014 μπήκαν στη θέση τους. Η Williams επιβεβαίωσε τα σενάρια των τελευταίων ωρών και ανακοίνωσε ως οδηγικό της δίδυμο για την επόμενη σεζόν τους Φελίπε Μάσα και Βάλτερι Μπότας. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη αλλαγή αφορά στην αποχώρηση από την ομάδα του Παστόρ Μαλντονάντο, μετά από τρεις σεζόν συνεργασίας που είχαν ως κορύφωση τη νίκη πέρυσι στη Βαρκελώνη. Ο οδηγός από τη Βενεζουέλα όλα δείχνουν πως θα μεταπηδήσει στη Lotus και ο Μάσα φαντάζει ως ιδανικός αντικαταστάτης.

Στα 32 του, μετά από 12 σεζόν στη Formula 1 με 11 νίκες και 36 παρουσίες στο βάθρο, θα φέρει την απαιτούμενη εμπειρία. Αυτή που τόσο έλειπε από την ομάδα του Φρανκ Ουίλιαμς καθώς έχουν δει τη δημοσιότητα σχόλια τεχνικών της, που αναφέρουν τις «φτωχές» πληροφορίες που δίνει ακόμα και τώρα ο Μαλντονάντο. Ο Μάσα λοιπόν, θα μπορέσει να βοηθήσει την ιστορική ομάδα να βελτιωθεί – όπως άλλωστε και ο νεαρός teammate του που παρότι ακόμα δεν έχει βαθμολογηθεί φέτος, χαίρει της εμπιστοσύνης της Williams.

Για τον Μάσα, θα είναι μία νέα αρχή όντας από το 2006 επίσημος οδηγός της Ferrari. Σίγουρα θα θέλει να δώσει απαντήσεις και να αποδείξει πως έχει ακόμα μέλλον στη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

«Η Williams είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και σημαντικές ομάδες όλων των εποχών στη Formula 1. Όταν ήμουν μικρός, πάντα ονειρευόμουν να οδηγήσω για τη Williams, τη Ferrari ή τη McLaren, είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που κατάφερα να υπογράψω σε μία ακόμα ομάδα θρύλο, μετά τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Για τη Williams έχουν οδηγήσει μερικοί από τους σπουδαιότερους βραζιλιάνους οδηγούς, υπάρχει λοιπόν και εθνικός δεσμός με την ομάδα. Με τις σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς το 2014, ελπίζω η εμπειρία μου να βοηθήσει την ομάδα στις προσπάθειες της να ξεπεράσει μία δύσκολη περίοδο. Από το ξεκίνημα της καριέρας μου στους αγώνες, δεν θυμάμαι να έχουν υπάρξει ποτέ τόσοι νέοι κανονισμοί σε μία σεζόν και είμαι πλήρως προετοιμασμένος να δουλέψω με όλους εδώ ώστε να βρούμε τη σωστή κατεύθυνση. Έχω πολλά κίνητρα και θέλω να ξεκινήσω να δουλεύω σκληρά με την ομάδα, σε μία νέα, μεγάλη πρόκληση στη καριέρα μου», σχολίασε ο Μάσα.

Ο 32χρονος είναι ο έκτος οδηγός από τη Βραζιλία που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Williams, μετά τους Νέλσον Πικέ, Άιρτον Σένα, Αντόνιο Πιτσόνια, Ρούμπενς Μπαρικέλο και Μπρούνο Σένα.

Από την πλευρά του, ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς τόνισε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε το δίδυμο μας για το 2014 αλλά και να καλωσορίσουμε τον Φελίπε στην οικογένεια της Williams. Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και ένας πραγματικός μαχητής εντός πίστας. Θα μας βοηθήσει με τη πλούσια εμπειρία του, σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας μας. Όσο για τον Βάλτερι, είναι ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας μας και χάρηκα που κατάφερε να επιδείξει το ταλέντο του υπό δύσκολες συνθήκες στο Μόντρεαλ. Περιμένουμε πολλά από αυτόν».

Advertisement

Το ίδιο και ο ίδιος o 24χρονος Μπότας που στους 17 αγώνες του με τη βρετανική ομάδα δεν έχει καταφέρει να τερματίσει ψηλότερα από την ενδέκατη θέση. Αισιοδοξεί όμως για το μέλλον.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στην ομάδα για μία δεύτερη σεζόν στη Formula 1. Ξέρω όλους εδώ αρκετά χρόνια, αρχικά ως δοκιμαστής, τώρα πια ως επίσημος οδηγός και νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ. Έχω πίστη στη Williams και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον. Ανυπομονώ να έχω ως teammate μου τον Φελίπε. Είναι ένας γρήγορος και έμπειρος οδηγός και μαζί θα πιέσουμε στο μέγιστο για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο και να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς την επόμενη σεζόν. Θα δουλέψω σκληρά το χειμώνα, ώστε να είμαι έτοιμος για τη πρόκληση του 2014. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εδώ στη Williams, για την πίστη που δείχνουν στο πρόσωπό μου», τόνισε ο Μπότας.