Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί γιουχάρουν τον Vettel;

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί γιουχάρουν τον Vettel;

FORMULA 1

Γιατί γιουχάρουν τον Vettel;

FORMULA 1

Για πολλοστή φορά χτες στο βάθρο ακούστηκαν αποδοκιμασίες την ώρα που μιλούσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Φερνάντο Αλόνσο παίζοντας το παιχνίδι του κόσμου τους χαιρέτησε και αυτοί ανταπέδωσαν με επευφημίες. Όλα αυτά σε απευθείας μετάδοση με εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Γερμανός πρωταθλητής βρίσκεται στα καλύτερα του με την RB9 να είναι άπιαστη και τον ίδιο να σημειώνει τη μια νίκη μετά την άλλη. Χτες βράδυ στη Σιγκαπούρη πήρε την 3η συνεχόμενη, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα είναι ο μόνος που κερδίζει και πλέον με διαφορά 60 βαθμών από τον Αλόνσο βρίσκεται αγκαλιά με τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο.

Το μόνο που σκιάζει τη χαρά του πρωταθλητή είναι οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων την ώρα της απονομής των τροπαίων. Ο ίδιος μιλώντας σχετικά αντέδρασε: «Δεν είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει αλλά αν κοιτάξει κανείς στις κερκίδες οι περισσότεροι φορούν κόκκινα και υποστηρίζουν τη Ferrari. Έχουν πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο και παράδοση στη F1. Βρίσκονται εδώ από παλιά και έχουν πετύχει περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Όμως τώρα κυριαρχεί το μπλε. Στενοχωριούνται όταν δεν κερδίζουν και δεν τους αρέσει όταν κερδίζει κάποιος άλλος. Δεν ήταν συναρπαστικός ο σημερινός αγώνας αλλά δε με νοιάζει. Νομίζω ότι αυτοί που γιουχάρουν είναι οι ίδιοι οπαδοί και έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθούν πολλούς αγώνες από κοντά. Όσο μας αποδοκιμάζουν αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλή δουλειά. Όμως πολλοί με επευφημούσαν κατά τη διάρκεια του γύρου επιστροφής στα πιτ. Δεν κυριαρχούμε τυχαία, ούτε είναι εύκολο να μην κάνεις λάθος όλο το τριήμερο. Όλη η ομάδα δουλεύει σκληρά».

Αρκετοί είναι αυτοί που στέκονται στα γεγονότα της Μαλαισίας εκεί όπου ο Φέτελ παρακούοντας τις εντολές της ομάδας, επιτέθηκε στο Γουέμπερ, τον πέρασε και πήρε τη νίκη. Αυτό σίγουρα δε βοήθησε την απήχησή του στον κόσμο όπως παραδέχεται και ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ: «Δεν ξέρω γιατί τον γιουχάρουν. Σίγουρα δεν μας ωφέλησε η Μαλαισία αλλά αυτό συνέβη. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά από τότε. Όταν έχεις κάποιον που κερδίσει συνέχεια όλοι περιμένουν να δουν ποιος θα μπορέσει να τον σταματήσει. Αυτό συμβαίνει σήμερα όλοι θέλουν να δουν ποιος θα κερδίσει το Σεμπάστιαν. Όταν λοιπόν αυτός συνεχίζει να κερδίζει είναι λογικό να μην είναι δημοφιλείς. Λέει ότι δεν τον επηρεάζει και δεν τον απασχολεί αλλά στο τέλος της ημέρας είναι άνθρωπος. Όταν τα έχεις δώσει όλα οδηγώντας και εισπράττεις γιούχα αντί για χειροκρότημα, αυτό δεν είναι δίκαιο ούτε στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθε». Δε νομίζω ότι του αξίζει κάτι τέτοιο, ούτε είναι σωστό να συμβαίνει».

Advertisement
Advertisement

Όπως και να έχει είτε τον συμπαθείς είτε όχι το Φέτελ, είτε θες να κερδίσει ο Αλόνσο ή ο Ράικονεν μετά από μια τέτοια βραδιά όπως η χθεσινή δεν έχεις παρά να υποκλιθείς στο μεγαλείο του και να τον χειροκροτήσεις στο βάθρο. Αυτό είναι το φίλαθλο πνεύμα. Ο οπαδισμός μπορεί να ανθίσει μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Μετά ακολουθεί το χειροκρότημα για τους νικητές αυτό είναι το πνεύμα του αθλητισμού.