Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βρέθηκε μία ανάσα από την F1 o Rossi

Ελλάδα 2:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρέθηκε μία ανάσα από την F1 o Rossi

FORMULA 1

Βρέθηκε μία ανάσα από την F1 o Rossi

FORMULA 1

Λίγο φως στην περίοδο που υπήρξε πολύ έντονη φημολογία για μεταπήδηση του σπουδαίου Valentino Rossi από το MotoGP στη Formula 1, έδωσε ο πατέρας του Ιταλού αναβάτη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ο Graziano Rossi μίλησε στο επίσημο site της κορυφαίας κατηγορίας στον κόσμο των δύο τροχών, εξηγώντας και το λόγο για τον οποίο ο «Γιατρός» δεν έκανε τελικά αυτό το μεγάλο βήμα.

«Ο Valentino ήταν πολύ κοντά στο να οδηγήσει στη Formula 1. Αυτό είναι το μοναδικό σπορ που συγκρίνεται με το MotoGP, οτιδήποτε εκτός από το να οδηγεί ένα μονοθέσιο της F1, η συμμετοχή σε κάποια άλλη κατηγορία, θα ήταν ένα βήμα προς τα πίσω. Ο Valentino αρνήθηκε γιατί η αγάπη του για το MotoGP ήταν υπερβολικά μεγάλη. Αν αύριο θέλει να πάει γρήγορα με ένα αυτοκίνητο ράλι ή για παράδειγμα να τρέξει σε έναν αγώνα αυτοκινήτων Τουρισμού, θα μπορεί να το κάνει. Αλλά μόνο αφότου ολοκληρώσει την αποστολή του, να γίνει πάλι το Νο1 στον κόσμο», είπε ο Graziano Rossi.

Advertisement
Advertisement

rossi_action640

Ο Rossi έκανε πρώτη φορά δοκιμές με τη Ferrari το 2004, πράγμα που επανέλαβε παραπάνω από μία φορά. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από τον πατέρα του, βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στο να τρέξει σε Grand Prix, το 2009. Όταν τραυματίστηκε ο Felipe Massa και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε αρχικά από τον Luca Badoer και στη συνέχεια από τον Giancarlo Fisichella.

Κι αν τότε ήταν «ειδική» στιγμή, η μόνιμη σχεδόν προσπάθεια του τότε προέδρου της Ferrari, Luca Di Montezemolo, να πείσει τη FIA να επιτρέψει τη συμμετοχή στους αγώνες τρίτων μονοθεσίων από κάθε ομάδα, γινόταν με απώτερο στόχο την εμπλοκή του Rossi στην F1.

Advertisement

rossi_ferrari640