Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βλέπει βελτίωση στη Ferrari ο Mattiacci

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βλέπει βελτίωση στη Ferrari ο Mattiacci

FORMULA 1

Βλέπει βελτίωση στη Ferrari ο Mattiacci

FORMULA 1

Μπορεί η Ferrari να αγνοεί το βάθρο από την Κίνα και την τρίτη θέση που κατέλαβε εκεί ο Fernando Alonso, όπως σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής της Gestione Sportiva, τον Marco Mattiacci, σημειώνει συνεχή (σ.σ. αν και αθέατη για τους υπόλοιπους) πρόοδο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Στον τελευταίο αγώνα, στο Red Bull Ring, ο Ισπανός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, εκκίνησε από την τέταρτη θέση αλλά στον αγώνα, όχι αρκέστηκε στην πέμπτη. Την ίδια ώρα, ο Kimi Raikkonen, είχε ένα ακόμα δύσκολο απόγευμα όπου από την όγδοη θέση του grid, είδε την καρό σημαία του τερματισμού δέκατος.

Αμφότεροι λοιπόν έχασαν έδαφος στον αγώνα. Ωστόσο, ο Mattiacci εντόπισε θετικά στοιχεία στον αγώνα της Αυστρίας.

Advertisement
Advertisement

«Σε κάποιους αγώνες παίζει καθοριστική σημασία η ισχύς των μονοθεσίων. Στην Αυστρία προσπαθήσαμε να πάρουμε τα μέγιστα από το πακέτο που έχουμε και πιστεύουμε πως κάναμε ένα ακόμα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν φανερό στην περίπτωση του Raikkonen. Είμαστε όμως σίγουροι πως με τη συνεχή βελτίωση του μονοθεσίου μας, θα δείξει κι αυτός τι μπορεί να κάνει. Όσο για τον Fernando, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο σε αυτόν τον αγώνα. Κατάφερε να διατηρήσει εξαιρετικό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του. Υπήρξαν σημεία στον αγώνα που ήταν ακόμα και ταχύτερος των πρωτοπόρων. Αυτό πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την περαιτέρω εξέλιξη της F14 T. Γενικά, οι διαφορές μειώνονται και ο αριθμός των ομάδων που μάχονται πίσω από τους πρώτους, αυξάνεται. Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητές μας και να βρεθούμε στην πρώτη θέση αυτού του γκρουπ ομάδων», είπε ο 43χρονος Mattiacci.

Επόμενη δοκιμασία, το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, στην πίστα του Silverstone, το προσεχές Σαββατοκύριακο.