Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιταλίας: Περίπατος στο πάρκο για Vettel

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ιταλίας: Περίπατος στο πάρκο για Vettel

FORMULA 1

GP Ιταλίας: Περίπατος στο πάρκο για Vettel

FORMULA 1

Ένα ακόμα ήρεμο απόγευμα πέρασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Racing), ο οποίος έκανε έναν υγιεινό περίπατο και στην Μόντσα, στο Ιταλικό GP. Ο Γερμανός πλέον είναι αγκαλιά με τον τίτλο μετά και την τρίτη νίκη του στην Μόντσα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλόνσο (Ferrari) και στην τρίτη ο Γουέμπερ (Red Bull)… ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη του Ιταλικού GP δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική με το Σεμπάστιαν Φέτελ να κάνει έναν υγιεινό περίπατο στο πάρκο της Μόντσα. Ο Γερμανός poleman διατήρησε την πρώτη θέση από το σβήσιμο των κόκκινων φώτων και μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Η εκκίνηση δεν εξελίχθηκε όπως θα την ήθελαν στη Red Bull. Ο Γουέμπερ ως συνήθως υστέρησε και έχασε τη 2η θέση από το Μάσα ενώ ο Φέτελ έκανε λάθος στα φρένα μπλόκαρε τους τροχούς του και αυτό του προκάλεσε κραδασμό στο τιμόνι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου stint και μέχρι να μπει για τη μοναδική αλλαγή ελαστικών στον 22ο γύρο. Εκεί ο Γερμανός έβαλε τη σκληρή γόμα και έκανε άλλους 31 γύρους απροβλημάτιστα μέχρι το φινάλε.

Πίσω του κατάφερε να αναρριχηθεί ο Αλόνσο που πέρασε γρήγορα Sauber και Ferrari (Μάσα) και έφτασε πίσω από το Γουέμπερ. Ο Αυστραλός φάνηκε διατεθειμένος να δώσει μάχη αλλά ο Ισπανός με μια παράτολμη ενέργεια τον αιφνιδίασε στα φρένα για το δεύτερο σικέιν και βρέθηκε μπροστά.

Advertisement
Advertisement

Ο Γουέμπερ μετά το μέσο του αγώνα προσπάθησε ανεπιτυχώς ν’ ανακτήσει τη 2η θέση καθώς ο Αλόνσο δε λάθεψε πουθενά. Ήταν σαφές από την εξέλιξη του αγώνα πως ο Φέτελ ήλεγχε το ρυθμό και δεν απειλούνταν. Ο Γουέμπερ δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από την προσπάθεια του Μάσα να τον πλησιάσει και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο στη Μόντσα στον τελευταίο του αγώνα εκεί. Όπως ίσως γνωρίζετε ο Αυστραλός έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη F1, στο τέλος της χρονιάς, από το 2014 θα αγωνίζεται στα σπορ πρωτότυπα για λογαριασμό της Porsche.

Αξιοσημείωτη η προσπάθεια του Νίκο Χούλκενμπεργκ που διατήρησε τη Sauber στην 5η θέση μπροστά από τη Mercedes του Ρόσμπεργκ. Εντυπωσιακές οι προσπάθειες των Χάμιλτον και Ράικονεν που ακολούθησαν στρατηγική 2 πιτ στοπ (σ.σ: ενός παραπάνω από τους υπόλοιπους) χωρίς όμως ουσία καθότι ο μεν Φινλανδός έμεινε εκτός βαθμών  ο δε Χάμιλτον κατάφερε μετά από πολλά προσπεράσματα να τερματίσει 9ος.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, όσον αφορά στην μάχη του τίτλου ο Αλόνσο τόνισε: “Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη, απομένουν λίγοι αγώνες και πιθανόν δεν έχουμε την ταχύτητα για να κερδίσουμε συνεχόμενους αγώνες. Χρειαζόμαστε τύχη και μερικές εγκαταλείψεις από το Φέτελ ή κάτι άλλο για να πάρουμε τον τίτλο. Με επτά αγώνες να απομένουν και 53 βαθμούς διαφορά είναι δύσκολο. Στο ίδιο σημείο βρισκόμασταν και πέρυσι, ήταν δύσκολο γι’ αυτόν να καλύψει τη διαφορά αλλά δεν κάναμε καλή δουλειά είχαμε και μια εγκατάλειψη στην Σουζούκα και χάσαμε τον τίτλο. Θα προσπαθήσουμε μέχρι τον τελευταίο αγώνα να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε. Είμαι ικανοποιημένος από το σημερινό αγώνα, 4η χρονιά που οδηγώ με Ferrari στη Μόντσα και 4η φορά στο βάθρο”.

Advertisement

Ο νικητής του αγώνα, Σεμπάστιαν Φέτελ αντιμετώπισε με χαμόγελο και συγκατάβαση τις αποδοκιμασίες των τιφόζι: “Είναι εύληπτη η διαφορά όταν κερδίζεις εδώ χωρίς να φοράς κόκκινη φόρμα. Τελικά είναι τιμητικό γιατί σημαίνει ότι έκανες καλή δουλειά και κέρδισες τους κόκκινους. Είμαι περήφανος γι’ αυτό. Έχω κερδίσει εδώ με Ιταλική ομάδα το 2008 και ξέρω πως είναι. Το 2011 με εξέπληξαν οι αποδοκιμασίες αλλά φέτος ήταν αναμενόμενες. Δεν τους κατηγορώ, λατρεύουν τη Ferrari, είναι κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτούς”.

Advertisement

Επόμενος αγώνας το GP Σιγκαπούρης στις 22/9.

Συνολικά τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Τελική κατάταξη:
 
Θέση Πιλότος        Ομάδα                        Χρόνος
 1.  Vettel         Red Bull-Renault           1’18m33.352
 2.  Alonso         Ferrari                    +       5.4
 3.  Webber         Red Bull-Renault           +       6.3
 4.  Massa          Ferrari                    +       9.3
 5.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +      10.3
 6.  Rosberg        Mercedes                   +      10.9
 7.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +      32.3
 8.  Grosjean       Lotus-Renault              +      33.1
 9.  Hamilton       Mercedes                   +      33.5
10.  Button         McLaren-Mercedes           +      38.3
11.  Raikkonen      Lotus-Renault              +      38.6
12.  Perez          McLaren-Mercedes           +      39.7
13.  Gutierrez      Sauber-Ferrari             +      40.8
14.  Maldonado      Williams-Renault           +      49.0
15.  Bottas         Williams-Renault           +      56.8
16.  Sutil          Force India-Mercedes       +     1 γύρος
17.  Pic            Caterham-Renault           +     1 γύρος
18.  van der Garde  Caterham-Renault           +     1 γύρος
19.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +     1 γύρος
20.  Chilton        Marussia-Cosworth          +     1 γύρος
Ταχύτερος γύρος: Hamilton, 1:25.849
Εγκατέλειψαν:
 
Πιλότος        Ομάδα                      Γύρος
Vergne         Toro Rosso-Ferrari           35
Di Resta       Force India-Mercedes         1

Advertisement