Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Τρέφω αμέριστο σεβασμό στο Webber!

Ελλάδα 5:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vettel: Τρέφω αμέριστο σεβασμό στο Webber!

FORMULA 1

Vettel: Τρέφω αμέριστο σεβασμό στο Webber!

FORMULA 1

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον teammate του στη Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι δυο τους έχουν κοντραριστεί πολλές φορές δημόσια αξιομνημόνευτη η σύγκρουσή τους στην Τουρκία το 2010 αλλά και η διαμάχη στη Μαλαισία φέτος όταν ο Φέτελ πήρε τη νίκη από το Γουέμπερ παρακούοντας τις εντολές της ομάδας.

Όλα αυτά δεν εμποδίζουν το Φέτελ να μιλά με καλά λόγια για το Γουέμπερ ως αθλητή: «Νομίζω ότι πάντα σεβόμαστε ο ένας τον άλλο στην πίστα. Προφανώς κοντραριζόμαστε αλλά αυτό δε συνεπάγεται έλλειψη σεβασμού στον άλλο ή τις ικανότητές του. Είμαστε στην ίδια ομάδα πέντε χρόνια τώρα και ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τις δυνατότητες του άλλου. Όπως επίσης και τις στροφές που πλεονεκτεί ο ένας έναντι του άλλου. Οι επιδόσεις ήταν πάντα παραπλήσιες, πολύ πιο κοντά απ’ την αίσθηση που έχει ο κόσμος. Το αξιολογώ αυτό και γι’ αυτό το λόγο τον σέβομαι τόσο. Επίσης απαιτείται ειλικρίνεια, δεν είχαμε καλή προσωπική σχέση αν δει κανείς στο παρελθόν αλλά είμαστε πολύ πετυχημένο δίδυμο για την ομάδα που πήρε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα στη σειρά».

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε ο Γουέμπερ έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη F1, στο τέλος της χρονιάς. Ο Αυστραλός που είχε τη δυνατότητα να παραμείνει στη Red Bull επέλεξε να αγωνίζεται του χρόνου στους αγώνες αντοχής σπορ πρωτοτύπων για λογαριασμό της Porsche.

Ο Γουέμπερ θα αγωνιστεί σε δυο ακόμη αγώνες για λογαριασμό της Red Bull σε Ώστιν (17/11) και Ιντερλάγος (24/11). Πιθανόν ο Φέτελ να γλυκαίνει το χάπι στον Αυστραλό φοβούμενος δηλώσεις που ίσως πλήξουν την εικόνα του.