Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Vettel ή Lotus;

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ουγγαρίας: Vettel ή Lotus;

FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Vettel ή Lotus;

FORMULA 1

Λίγες ώρες απομένουν για την εκκίνηση του Ουγγρικού GP (σ.σ: απευθείας Δημόσια Τηλεόραση, ΟΤΕ 15:00) και τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν. Τα δεδομένα για σήμερα είναι πως η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα και πως όλοι στοχεύουν στη μεγιστοποίηση χρήσης της μέσης γόμας. TOY T. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Σε σύνολο 70 γύρων και όσον αφορά στους πρωτοπόρους περιμένουμε να αλλάξουν τη μαλακή γόμα κοντά στο 10ο γύρο και μετά να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τη μέση. Το ερώτημα είναι αν αυτή αντέχει για 30 γύρους και μπορούν να κάνουν κάποιοι (Lotus, Ferrari) μόνο δυο αλλαγές ελαστικών.

Στη Mercedes ξέρουν ότι δε μπορούν για τη νίκη και οι Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ στοχεύουν κυρίως σε συγκομιδή βαθμών. Το ίδιο και στη Ferrari καθότι ήταν σαφές την Παρασκευή πως η F138 ακόμη και σε ρυθμό αγώνα δε βολεύεται στη στενή πίστα του Ουγγαρόρινγκ.

Με το Γουέμπερ να αντιμετωπίζει προβλήματα με το KERS και το κιβώτιο που ο ίδιος τα χαρακτήρισε «ντροπή» και το Ράικονεν να μην βρίσκει την ακρίβεια που θέλει στην αλλαγή πορείας με τα νέα ελαστικά της Pirelli απομένουν δυο οδηγοί που κατά την άποψή μας είναι φαβορί για τη νίκη σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Ο Φέτελ και ο Γκροζάν. Κανείς τους δεν έχει κερδίσει στην Ουγγαρία, ο Γκροζάν δεν έχει κερδίσει ποτέ αντίθετα με το Φέτελ που έχει 30 νίκες και 3 παγκόσμιους τίτλους. Οι δυο τους κοντραρίστηκαν και στο Νίρμπουργκρινγκ αλλά και στη Βαλένθια πρόπερσι μέχρι να τους προδώσει ο εναλλάκτης.

Θα βρεθεί ο Χάμιλτον για 3ο συνεχή αγώνα στη δυσχερή θέση να μην μπορεί να μετατρέψει την pole σε νίκη; Ο Βρετανός είχε κερδίσει πέρυσι στην Ουγγαρία εκκινώντας από την pole έχοντας πίσω του τις Lotus.

Μπορεί ο Γκροζάν εκμεταλλευόμενος το καθαρό κομμάτι της πίστας να στρίψει 2ος στην πρώτη στροφή και εν συνεχεία να κρατηθεί μπροστά από το Φέτελ;

Advertisement

Θα ρισκάρει ο Γερμανός επαφή γνωρίζοντας το ποιον του Γκροζάν;

Θα αφήσουν από τη Lotus το Γκροζάν να κερδίσει αν πίσω του στη 2η θέση βρίσκεται ο έτερος πιλότος της ομάδας Κίμι Ράικονεν που διεκδικεί τίτλο;

Advertisement

Όλα αυτά θα απαντηθούν στις 15:00 σήμερα θυμηθείτε πως όταν σβήνουν τα κόκκινα φώτα σταματά η λογική και ξεκινά η F1!