FORMULA 1

Vettel: Έκπληξη η διαφορά!

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vettel: Έκπληξη η διαφορά!

FORMULA 1

Vettel: Έκπληξη η διαφορά!

FORMULA 1

Υπό βροχή χτες στο Ιντερλάγος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ όχι απλά πήρε την 9η φετινή του pole και την 45η συνολικά στην καριέρα του αλλά εξέθεσε τους αντιπάλους του με το ασύλληπτο μέγεθος της διαφοράς που πέτυχε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 26χρονος ήταν 6 δέκατα ταχύτερος από το δεύτερο Νίκο Ρόσμπεργκ και ένα δευτερόλεπτο από τους Αλόνσο και Γουέμπερ που βρίσκονται στην 2η σειρά της εκκίνησης. Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδρομή στο Ιντερλάγος είναι η πιο μικρή σε απόσταση με μήκος μόλις 4.3km οπότε αναλογικά οι αναμενόμενες χρονικές διαφορές είναι μικρότερες απ’ ότι σε μια πίστα κοντά 6km. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Φέτελ που σήμερα κυνηγά την 9η συνεχή του νίκη, ρεκόρ που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της F1, μίλησε στον επίσημο δικτυακό τόπο της F1.

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, η pole είναι ρεζερβέ, πως το κάνεις αυτό;
Νιώθω ωραία που τα κατάφερα γιατί σήμερα δεν ήταν εύκολο να συνδυάσεις όλες τις παραμέτρους – ελαστικά, στιγμή γρήγορου γύρου – και να πετύχεις. Όλα κρίθηκαν στην υπομονή που είχα να περιμένω στη διάρκεια της διακοπής των 40 λεπτών και στην απόφαση να βάλουμε ενδιάμεσα ελαστικά. Οι γύροι που έκανα ήταν καλοί και ήξερα πως θα αρκούσαν για την pole αλλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα είχα τέτοια διαφορά από τους άλλους.

Advertisement
Advertisement

Πως βλέπεις τον αγώνα;
Είναι απρόβλεπτο, θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι. Δε ξεγράφω κανέναν μέχρι και την 4η σειρά της εκκίνησης. Αν δε βρέξει τόσο και η πίστα στεγνώσει θα είναι διαφορετικά κανείς μας δεν έχει δοκιμάσει σε στεγνό και όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο ευέλικτο είναι το set – up του κάθε μονοθεσίου. Σίγουρα οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν πολλές αλλαγές μπορείς όμως να ρυθμίσεις την εμπρός αεροτομή για να μην υποστρέφει. Δε θες όμως και να πιέσεις υπέρμετρα τα ελαστικά. Κρίσιμο θα είναι και πόσο αντέχουν τα ελαστικά δεν το ξέρουμε γιατί δε δοκιμάσαμε σε στεγνό.

Στη συζήτηση με τους μηχανικούς ποιος έχει τον τελευταίο λόγο;
Εξαρτάται από το θέμα γενικά θέλω να συμμετέχω στη διαδικασία. Είναι διαφορετικό να κάνω εγώ λάθος και διαφορετικό να το κάνει κάποιος άλλος.

Χρειάζεται τύχη για να κερδίσεις σήμερα;
Σίγουρα. Πρέπει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, τη σωστή χρονική στιγμή. Αυτό θα είναι δύσκολο όπως ήταν και πέρυσι ακόμη κι αν ξεχάσουμε ότι στον πρώτο γύρο βρέθηκα να κοιτώ στη λάθος μεριά. Βάλαμε στεγνά ελαστικά και αμέσως μετά άρχισε να βρέχει και ξαναμπήκαμε για ενδιάμεσα. Ο αγώνας θα είναι απρόβλεπτος και συναρπαστικός.

Advertisement

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα των χθεσινών κατατακτήριων δοκιμών σήμερα στις 15:00 από τη Δημόσια Τηλεόραση. Ο αγώνας που επίσης αναμένεται βροχερός θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΔΤ και τον ΟΤΕ αύριο στις 18:00.

Advertisement