Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Δικός μας ο Vettel

Ελλάδα 12:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Δικός μας ο Vettel

FORMULA 1

Red Bull: Δικός μας ο Vettel

FORMULA 1

Στην Αυστριακή ομάδα είναι βέβαιοι πως ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα παραμείνει πιστός στις τάξεις της όσο κατασκευάζουν μονοθέσια-νικητές.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μετά την κατάκτηση του 4ου παγκόσμιου τίτλου την προηγούμενη Κυριακή στην Ινδία βρίσκεται αναμφισβήτητα στην κορύφωση της καριέρας του. Στα 26 του χρόνια έχει ήδη τέσσερις τίτλους και ένα αξιοζήλευτο παλμαρέ επιτυχιών όλων όμως με τα χρώματα της Red Bull. Είναι λογικό κάποια στιγμή να «ψάξει» μια διέξοδο σε άλλη ομάδα. Όπως π.χ. ο μέντοράς του Μίκαελ Σουμάχερ που από τη Benetton με την οποία πήρε δυο πρωταθλήματα στην αρχή της καριέρας του βρέθηκε το 1996 στη Ferrari.

Οι επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ και Άντριαν Νιούι πιστεύουν πως ο Φέτελ σκέφτεται διαφορετικά. Μιλώντας σχετικά ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ τόνισε: «Νομίζω πως όλοι οι οδηγοί στο pitlane θέλουν να οδηγήσουν για μας αυτή τη στιγμή. Ο Σεμπάστιαν απολαμβάνει να οδηγεί για λογαριασμό της ομάδας, ανδρώθηκε σ’ αυτή την ομάδα και είναι μέλος της, γιατί να θέλει να πάει κάπου αλλού. Όλες του επιτυχίες έχουν προέρθει με μονοθέσια σχεδιασμένα στο Μίλτον Κέινς ήταν μέλος της Ακαδημίας οδηγών της Red Bull και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ντήτριχ Μάτεζιτς υποστηρίζει την καριέρα του πάνω από 12 χρόνια. Δεν είναι θέμα εγγυήσεων ή συμβολαίων. Είναι θέμα ανθρωπίνων σχέσεων και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στην περίπτωση να ζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του ο Φέτελ, σε μια άλλη ομάδα, ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull Άντριαν Νιούι σημείωσε: «Είναι πιθανό. Ξέρω ότι τον ενδιαφέρουν πολύ τα στατιστικά και η ιστορία του αθλήματος. Απολαμβάνει την ατμόσφαιρα που έχουμε στη Red Bull. Έχουμε δημιουργήσει μια υγιής αθλητική ομάδα και δεν υποκρινόμαστε κάτι που δεν είμαστε. Παραμένουμε προσγειωμένοι με δημιουργική νοοτροπία και σκληρή δουλειά. Τα πρωταθλήματα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αξιοποίησης του ταλέντου των ανθρώπων που εργάζονται στο Μίλτον Κέινς».

Είναι πιθανό στο μέλλον ο Φέτελ όταν αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του να εξετάσει την πιθανότητα συνεργασίας με κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου όπως η Ferrari ή η McLaren.