Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vettel: Απόλαυσα κάθε χιλιόμετρο στο Montreal!

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vettel: Απόλαυσα κάθε χιλιόμετρο στο Montreal!

FORMULA 1

Vettel: Απόλαυσα κάθε χιλιόμετρο στο Montreal!

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε με ένταση τη προχθεσινή του νίκη στην πίστα Ζυλ Βιλνέβ στο Μόντρεαλ του Καναδά, μια νίκη που έλειπε από το παλμαρέ του. TOY T. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ώρες αφού έπεσε η καρό σημαία ο Φέτελ μίλησε για τον αγώνα στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της F1.

Σεμπάστιαν επιτέλους έσπασε η γκαντεμιά σου στον Καναδά…
Δε θα έλεγα ότι είναι θέμα τύχης. Στο παρελθόν είχαμε σπουδαίους αγώνες απλά δεν είχαμε κερδίσει. Σήμερα κερδίσαμε και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν σπουδαίος αγώνας.

Είναι σημαντικό που πρόσθεσες νίκη σ’ έναν ακόμη αγώνα στο ενεργητικό σου;
Σίγουρα αλλά δεν ήμουν και απελπισμένος να κερδίσω εδώ ώστε να το βγάλω από τη λίστα. Περισσότερο με χαροποιεί το γεγονός ότι είχαμε μια σπουδαία απόδοση μπροστά σ’ αυτό το υπέροχο κοινό. Λες και ήταν σημαδιακό ότι βγήκε ο ήλιος παρά τις μετεωρολογικές προβλέψεις μετά από τόσες μέρες.

Advertisement
Advertisement

Απ’ έξω φάνηκε εύκολη νίκη. Είχες προβλήματα;
Σε μια φάση πήγα ευθεία. Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο μου αλλά είχα τέτοια διαφορά που δεν κινδύνεψα να χάσω το προβάδισμα. Δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό το λάθος. Πήγαινα πολύ γρήγορα ήμουν λίγο άπληστος έχασα το μονοθέσιο και έφυγα ευθεία. Αν προσπαθούσα να στρίψω μάλλον θα γύριζα και αυτό προσπάθησα να αποφύγω. Ευτυχώς που δεν υπήρχε τοίχος εκεί. Εκτός απ’ αυτή τη στιγμή όλα τα άλλα ήταν τέλεια. Είχα φτιάξει προβάδισμα που μου επέτρεπε να κάνω ένα επιπλέον πιτ στοπ. Κατάφερα να μείνω μακριά από τους πιο αργούς συνδυασμούς χωρίς προβλήματα στα ντουμπλαρίσματα.

Σε εξέπληξε η ταχύτητα που είχες. Όλοι περίμεναν εδώ να είναι δυνατή η Ferrari…
Ήταν δυνατή η Ferrari. Δεν ξέρω αν είχε κάποιο πρόβλημα ο Λιούις αλλά ο Αλόνσο τον πέρασε στο τέλος και ανέβηκε 2ος.

Advertisement

Για σένα ήταν καλύτερα να έχεις μεγάλη διαφορά ή προτιμούσες κάτι πιο επεισοδιακό;
Δεν παραπονιέμαι για τίποτα. Το μονοθέσιο ήταν σπουδαίο, τα πιτ στοπ σωστά και ήταν απόλαυση να βλέπω τη διαφορά ταχύτητας από τους υπόλοιπους. Η νίκη ήρθε επάξια μετά από τέτοια εμφάνιση.

Θεωρείς ότι στο Σίλβερστον (30/6) μπορείς να επαναλάβεις μια τέτοια εμφάνιση;
Είναι δύσκολο να κάνω υποθέσεις. Έχουμε δει τόσα σκαμπανεβάσματα φέτος. Στο Καναδά δούλεψαν όλα όπως θέλαμε. Τα ελαστικά μας δεν φθάρθηκαν όσο στο παρελθόν καθότι έχουμε μάθει περισσότερα γι’ αυτά. Στο Σίλβερστον οι απαιτήσεις στην πίστα είναι τελείως διαφορετικές, όπως και το οδόστρωμα και οι γόμες που θα χρησιμοποιήσουμε. Οπότε δεν υπάρχει σύγκριση αλλά σίγουρα ανυπομονώ στον εντός έδρας αγώνα για μας καθότι η πίστα βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιό μας στο Μίλτον Κέινς και όλοι όσοι εργάζονται εκεί θα έρθουν να δουν το δημιούργημά τους εν δράσει.

Advertisement