Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Πως να μην είναι φαβορί η Mercedes;

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Verstappen: Πως να μην είναι φαβορί η Mercedes;

FORMULA 1

Verstappen: Πως να μην είναι φαβορί η Mercedes;

FORMULA 1

Μπορεί στα paddock η Red Bull Racing να παρουσιάζεται ως ξεκάθαρο αντίπαλο δέος για τη Mercedes στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2021 αλλά ο Max Verstappen δεν συμμερίζεται την άποψη πως οι «ταύροι» είναι το πρώτο φαβορί φέτος.

Advertisement
Advertisement

Τι κι αν οι εταιρείες στοιχημάτων τον χρίζουν #1 επιλογή για τη νίκη στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν;

Ο Ολλανδός προσπαθεί να χαμηλώσει τις προσδοκίες, αν και παραδέχεται πως το ξεκίνημα της ομάδας του ήταν καλό. Πως όχι άλλωστε, αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του τριήμερου τεστ εξέλιξης;

verstappen-bahraintest21-e1000x600

Advertisement
Advertisement

«Σίγουρα οι δοκιμές εξέλιξης αποτέλεσαν ένα θετικό ξεκίνημα για εμάς και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμοί γύρων που καλύψαμε και το βαθμό στον οποίο κατανοήσαμε το νέο μονοθέσιο. Όμως αυτά δεν σημαίνουν κάτι σε ότι αφορά στην απόλυτη απόδοση. Ξέρω πως το κοινό έχει ενθουσιαστεί και νομίζει πως απλά κρυβόμαστε όμως πιστεύω πως η Mercedes παραμένει φαβορί. Πως όχι από τη στιγμή που έχουν κερδίσει επτά συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα; Είμαι σίγουρος και πως η Mercedes θέλει το κοινό να θεωρεί εμάς ως φαβορί, ώστε να μεταφέρει την πίεση στο δικό μας στρατόπεδο αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στη δική μας δουλειά. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι σε αυτή την εβδομάδα και τη Honda, δουλεύουν σκληρά για να τους κερδίσουμε. Προσεγγίζω τη νέα σεζόν ως μία ευκαιρία για να τα καταφέρουμε αλλά θα ήταν ανόητο να περιμένω πως δεν θα έχουμε μάχη και να νομίζω πως είμαστε μπροστά κοιτώντας όσα έγιναν στις δοκιμές εξέλιξης. Ανυπομονώ για το Q3 στο Μπαχρέιν, όπου όλοι θα πιέζουμε στο όριο, εκεί θα δούμε όλα τα μονοθέσια τέρμα γκάζι και με χαμηλό φορτίο καυσίμου. Εκεί θα δούμε ποιοι έχουν βελτιωθεί σε απόδοση και ποιοι μπορούν να έχουν υψηλό επίπεδο απόδοσης σε απόσταση αγώνα. Ελπίζω να είμαστε καλοί και στα δύο», είπε ο Verstappen στην επίσημη προεπισκόπηση της Red Bull Racing για την πρεμιέρα.

verstappen-bahraintest21-n1000x600

Ο 23χρονος που έκλεισε την περυσινή σεζόν με νίκη στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι, έχει τρέξει επτά φορές στο «Στολίδι του Κόλπου» – έξι στην κανονική χάραξη και μία στην εξωτερική. Μετράει τέσσερις εγκαταλείψεις και μόνο μία παρουσία στο βάθρο, τερματίζοντας δεύτερος πέρυσι στο Gulf Air Bahrain Grand Prix.

Advertisement

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου, στην πίστα του Σακχίρ.

verstappen-bahraintest21-f1000x600

Advertisement

Διαβάστε Επίσης:

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τις δοκιμές της F1!

Ποιοι έγραψαν τα περισσότερα χιλιόμετρα στις δοκιμές εξέλιξης;

Advertisement

Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)