Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βαρκελώνη, 1η μέρα δοκιμών: Ταχύτερος ο Vettel!

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρκελώνη, 1η μέρα δοκιμών: Ταχύτερος ο Vettel!

FORMULA 1

Βαρκελώνη, 1η μέρα δοκιμών: Ταχύτερος ο Vettel!

FORMULA 1

Ο Γερμανός τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε με το δεξί την πρώτη μέρα χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της νέας χρονιάς στην πίστα του Μοντμελό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Με ταχύτερο χρόνο στο 1:24.939 χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα της Pirelli ο οδηγός της Ferrari έφερε την SF16 Η στην κορυφή των χρόνων. Η επίδοσή του σημειώθηκε περίπου 20 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρωινού 4ωρου και ήταν ταχύτερη σχεδόν μισό δευτερόλεπτο έναντι του Χάμιλτον με τη Mercedes. Ο Βρετανός συμπλήρωσε την απόσταση ενός αγώνα με τη W07 το πρωί (66 γύροι).

Ο Ρομάν Γκροζάν που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της νεοσύστατης Haas είχε μια δύσκολη στιγμή το πρωί που οδήγησε και σε διακοπή της διαδικασίας (κόκκινη σημαία) καθώς έσπασε η εμπρός αεροτομή του μονοθεσίου. Αυτό έγινε στην μεγάλη ευθεία υπό υψηλό αεροδυναμικό φορτίο και προφανώς οι μηχανικοί της ομάδας έχουν να δώσουν πολλές εξηγήσεις προτού συνεχίσουν.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα της νέας McLaren – Honda που έχει ήδη συμπληρώσει 35 γύρους στα χέρια του Μπάτον απέχει παρασάγγας από την αντίστοιχη περσινή και σίγουρα αφήνει ελπίδες βελτίωσης για την ιστορική βρετανική ομάδα.

Hamilton-Barca16test1-j640

Μετά τη μεσημεριανή ανάπαυλα οι δοκιμές συνεχίστηκαν με το Χάμιλτον να εντυπωσιάζει συμπληρώνοντας συνολικά απόσταση ίση με 726km μέσα στην πρώτη μέρα δοκιμών για την W07. Ο Χάμιλτον πέτυχε τον ταχύτερο του χρόνο το πρωί και το απόγευμα περιορίστηκε σε μεγάλα stint. Μετά το τέλος των δοκιμών ο πρωταθλητής δήλωσε: «Είναι καλό που επέστρεψα. Πέρασε καιρός αλλά αμέσως αισθάνθηκα οικεία χαίρομαι που διαπίστωσα ότι ακόμη μπορώ να οδηγώ. Το μονοθέσιο ήταν σπουδαίο. Μοιάζει πολύ με το περσινό αυτό είναι καλό, αποτελεί σημαντική βάση για τη δουλειά μας. Το κλειδί είναι να συμπληρώσουμε όσα περισσότερα km μπορούμε τώρα και ξεκινήσαμε καλά. Βάλαμε πολλούς γύρους χωρίς ουσιαστικά προβλήματα. Αυτό είναι εντυπωσιακό για πρώτη μέρα ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε κιόλας. Τα ελαστικά έχουν λίγο διαφορετική αίσθηση και θα χρειαστεί δουλειά τις επόμενες μέρες για να κατανοήσουμε τον τρόπο που δουλεύουν. Δεν ξέρω που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά σίγουρα είμαστε καλά. Πιστεύω πως φέτος οι διαφορές θα είναι μικρότερες, ελπίζω οι Ferrari να είναι ανταγωνιστικές για να έχει ενδιαφέρον φέτος και για μένα και για το Νίκο».

Advertisement

Από την πλευρά του ο Σεμπάστιαν Φέτελ που ήταν ταχύτερος όλων με τη Ferrari συμπλήρωσε 3 γύρους περισσότερους από έναν αγώνα (69). Ο Γερμανός δήλωσε μετά το τέλος των δοκιμών: «Νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική. Νιώθω ότι ανεβήκαμε. Όταν νιώθεις αμέσως καλά και οικεία αυτό είναι καλό σημάδι. Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Ωραίο το σημερινό αποτέλεσμα αλλά δεν λέει και πολλά. Ιδανικά θα ήθελα να είχαμε κάνει περισσότερους γύρους αλλά υπήρχαν θέματα που απαιτούσαν προσοχή καθώς το μονοθέσιο είναι καινούργιο. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος σε 4 βδομάδες θα είμαστε στην Αυστραλία».

Από τις υπόλοιπες ομάδες εντυπωσίασε η McLaren που κατάφερε να βάλει 83 γύρους στα χέρια του Μπάτον περισσότερους απ’ όσους είχε συμπληρώσει πέρυσι όλες τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης. Απογοήτευση για την ομάδα της Renault που φαίνεται να ξεκινά τη χρονιά με πολλά προβλήματα.

Advertisement

ricciardo-barca16test1-d640

Συνολικά οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Γύροι
1   S. Vettel Ferrari 1:24.939 69
2   L. Hamilton Mercedes 1:25.409 156
3   D. Ricciardo Red Bull 1:26.044 87
4   V. Bottas Williams 1:26.091 80
5   A. Celis Jr Force India 1:26.298 58
6   J. Button McLaren 1:26.735 84
7   C. Sainz Toro Rosso 1:27.180 55
8   M. Ericsson Sauber 1:27.555 88
9   P. Wehrlein Manor 1:28.292 54
10   R. Grosjean Haas 1:28.399 31
11   J. Palmer Renault 1:29.356 37