Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

«Τρομάζει» την Pirelli η κακοκαιρία στη Βαρκελώνη

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Τρομάζει» την Pirelli η κακοκαιρία στη Βαρκελώνη

FORMULA 1

«Τρομάζει» την Pirelli η κακοκαιρία στη Βαρκελώνη

FORMULA 1

Απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες για την έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης της Formula 1  και οι καιρικές προβλέψεις για τις ημέρες διεξαγωγής του πρώτου τεστ (18-21/ Φεβρουαρίου) είναι δυσοίωνες!

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν εκτιμάται πως η θερμοκρασία στη Βαρκελώνη και το σιρκουί του Μονμελό εκείνες τις μέρες δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Και δεδομένου πως πέρυσι είχαμε… χιόνια που στέρησαν από τις ομάδες αλλά και την Pirelli που αποτελεί αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών πολύτιμο χρόνο, υπάρχει ήδη έντονος πονοκέφαλος.

«Πρέπει τις αρχές Ιανουαρίου ήταν σαν Άνοιξη στη Βαρκελώνη. Τώρα όμως έχει πολύ περισσότερο κρύο. Και μετά από όσα συνέβησαν πέρυσι, ανησυχούμε. Φέτος οι δοκιμές διεξάγονται μία εβδομάδα νωρίτερα άρα ποτέ δεν ξέρεις. Αρχές Φεβρουαρίου άλλοτε έχει καλό καιρό, άλλο βαρυχειμωνιά. Θα θέλαμε αντιπροσωπευτικές καιρικές συνθήκες. Συνήθως τέτοια εποχή έχει σχεδόν παγετό το πρωί αλλά το μεσημεράκι ο καιρός είναι ευχάριστος και οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα ελαστικά στο κατάλληλο παράθυρο λειτουργίας», είπε στο motorsport.com ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Pirelli, Mario Isola.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως πριν μερικούς μήνες υπήρξε το ενδεχόμενο να δούμε τις δοκιμές να μοιράζονται στην πίστα της Καταλούνια και εκείνη του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν. Τελικά όμως επιλέχθηκε αυτές να διεξαχθούν αποκλειστικά στο ισπανικό σιρκουί.