Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τρέχει στο Άμπου Ντάμπι η Caterham

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρέχει στο Άμπου Ντάμπι η Caterham

FORMULA 1

Τρέχει στο Άμπου Ντάμπι η Caterham

FORMULA 1

Τελικά το σχέδιο χρηματοδότησης από το κοινό ώστε να κατορθώσει η υπό οικονομική κατάρρευση ομάδα της Caterham να λάβει μέρος στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, ήταν επιτυχές. Στη Yas Marina θα πάρουν εκκίνηση είκοσι μονοθέσια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η διαδικασία έγινε μέσω του Crowdcube που είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα δωρεών παγκοσμίως και ήταν η μοναδική λύση για να καταφέρει η ταλαιπωρημένη ομάδα του Λίφιλντ να ταξιδέψει στα Εμιράτα.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του Finbarr O’Connell της Smith & Williamson που έχει αναλάβει τη διαχείριση της Caterham: “Θέσαμε μία μεγάλη πρόκληση αλλά αποδείχθηκε πως άξιζε τον κόπο. Σε μία μόνο εβδομάδα, το κοινό έκανε το ανέφικτο, εφικτό. Ξέραμε πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος να κρατήσουμε την ομάδα ζωντανή και να προσελκύσουμε πιθανούς αγοραστές. Με το να δείξουμε πως η ομάδα είναι ζωντανή“.

Advertisement
Advertisement

Η Caterham θα πάει στα Εμιράτα με μίνιμουμ προσωπικό ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό ποιοι θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι των CT03. Ο Marcus Ericcson έχει τερματίσει τη συνεργασία του με την ομάδα και έχει ήδη συμφωνήσει με τη Sauber για το 2015.

Από εκεί και πέρα, η λίστα με πιθανούς οδηγούς είναι μεγάλη, με τον Andre Lotterer που οδήγησε για εκείνη στο Βέλγιο αλλά αρνήθηκε να οδηγήσει και στην Ιταλία (γιατί στο FP1 θα έδιναν το μονοθέσιο στον Roberto Merhi) να αποκαλύπτει πως δέχθηκε προσέγγιση.