Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τους τρόμαξε με τη μοτοσυκλέτα ο Hamilton!

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τους τρόμαξε με τη μοτοσυκλέτα ο Hamilton!

FORMULA 1

Τους τρόμαξε με τη μοτοσυκλέτα ο Hamilton!

FORMULA 1

Σε προηγούμενο άρθρο σας ενημερώσαμε για την εμπειρία υψηλών ταχυτήτων στους δύο τροχούς που είχε πριν από μερικές ημέρες ο Lewis Hamilton, όταν και έκανε δοκιμές με την Pata Yamaha WorldSBK (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). Έχουμε όμως τώρα και το παρασκήνιο…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είχε μία πτώση χωρίς συνέπειες όταν έχασε τον έλεγχο της Yamaha YZF-R1 και χρειάστηκε να του… πατήσουν φρένο καθώς ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι πολύ κακός συνεπιβάτης σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Βρετανός μοιραζόταν την πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα, με τους επίσημους αναβάτες της εν λόγω ομάδας, Alex Lowes και Michael van der Mark. Ο δεύτερος, μίλησε στο motorsport.com περιγράφοντας όσα έγιναν στην πίστα της Νότιας Ισπανίας.

Advertisement
Advertisement

hamilton-sbk-test-a640

«Ο Lewis είχε κάνει ήδη δύο track days και στην ομάδα του ανησυχούσαν λόγω της ταχύτητάς του. Ήταν πολύ γρήγορος αλλά όπως είναι εύκολο, δεν έχει αναπτύξει το σωστό οδηγικό στιλ που απαιτείται από έναν αναβάτη. Έπαιρνε μεγάλες κλίσεις, θέλησε λοιπόν η ομάδα του να λάβει συμβουλές από επαγγελματίες. Την πρώτη ημέρα ήμουν μόνος μαζί του στην πίστα, την επόμενη ήρθε και ο Alex. Αυτό που προσπαθούσα να κάνω, ήταν να τον πείσω να κινείται λίγο πιο αργά! Έπρεπε να τον σταματώ, δεν φοβόταν καθόλου και προσπαθούσε να παίρνει τις στροφές όσο γρήγορα τις παίρνει με το μονοθέσιό του! Τη δεύτερη ημέρα, δουλέψαμε περισσότερο στο οδηγικό στιλ. Παρότι αυτό το τεστ ήταν απλά για διασκέδαση, ήθελε πολύ να μάθει. Ρώτησε πολλά πράγματα και ήταν ενδιαφέρον, διότι παρότι το έκανε απλά για διασκέδαση, ήταν πολύ σοβαρός στην προσέγγισή του. Ήθελε να το κάνει σωστά και να μάθει όσο γινόταν περισσότερα. Πάντως δεν φοβόταν καθόλου, δεν είχε δισταγμούς», είπε ο van der Mark.

hamilton-sbk-test-d640

Advertisement

Στη συνέχεια, ο 26χρονος Ολλανδός αναβάτης ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Lewis θα μπορούσε να κάνει καριέρα και στους δύο τροχούς.

«Είναι φυσικό ταλέντο. Σίγουρα μπορεί να καβαλήσει μοτοσυκλέτα αλλά δεν ξέρω πόσο πιο γρήγορα θα μπορούσε να πάει. Ξέρω ότι μπορεί να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι στο τεστ μας αλλά είναι δύσκολο να προβλέψεις το τι θα μπορούσε να κάνει σε αγωνιστικό επίπεδο. Μετά από μόλις τέσσερις ημέρες δοκιμών, ήταν επτά δευτερόλεπτα στο γύρο πιο αργός από εμάς. Δηλαδή πιο γρήγορος από τους περισσότερους ερασιτέχνες αναβάτες. Μπορείς να δεις πως έχει ξεχωριστό ταλέντο αλλά δεν ξέρω αν θέλει να ακολουθήσει μία τέτοια καριέρα», σχολίασε ο van der Mark.

Advertisement

hamilton-sbk-test-b640tall hamilton-sbk-test-e640