Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Todt: Δεν είναι δραματική αλλαγή οι διπλοί βαθμοί

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Todt: Δεν είναι δραματική αλλαγή οι διπλοί βαθμοί

FORMULA 1

Todt: Δεν είναι δραματική αλλαγή οι διπλοί βαθμοί

FORMULA 1

Τη προσωπική του άποψη σχετικά με τον νέο κανονισμό που θέλει τους βαθμούς του τελευταίου Grand Prix της σεζόν να μετρούν εις διπλούν εξέφρασε ο Jean Todt. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει γίνει αναίτια μεγάλος ντόρος γύρω από το θέμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Έχουν ειπωθεί πολλά σχετικά, όμως δεν πρόκειται για μία τόσο δραματική αλλαγή. Για μένα, είναι πιο σημαντική η χρήση του νέου κινητήρα 1.6lt και η εξοικονόμηση καυσίμου κατά 40%. Προτεραιότητα μας είναι να μειώσουμε τα κόστη. Οι διπλοί βαθμοί δεν αποτελούν… επανάσταση. Είναι μία μικρή αλλαγή και τίποτα περισσότερο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος επικεντρώνεται σε μία μικρή αλλαγή και όχι στα σημαντικά πράγματα που έχουν αλλάξει στο σπορ», είπε ο Todt στην ισπανική εφημερίδα As.

Σύμφωνα με τους νέους αγωνιστικούς κανονισμούς που επικυρώθηκαν πρόσφατα, στον τελευταίο αγώνα του 2014,ο νικητής θα πάρει 50 βαθμούς αντί 25, ο δεύτερος 36 αντί 18, ο τρίτος 30 αντί για 15 και ούτω καθεξής. Σύμφωνα με το τελικό καλεντάρι της επόμενης σεζόν, αυτός θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις 23 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη που εξέφρασε επί του θέματος και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Bernie Ecclestone. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.