Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

To ERS, ο Alonso και η όμορφη υπουργός…

Ελλάδα 23:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To ERS, ο Alonso και η όμορφη υπουργός…

FORMULA 1

To ERS, ο Alonso και η όμορφη υπουργός…

FORMULA 1

Το Ιταλικό Grand Prix ήταν γεμάτο απρόοπτα για το Fernando Alonso που για πρώτη φορά φέτος έμεινε εκτός βαθμών, εγκαταλείποντας στον 29 γύρο με πρόβλημα στο Energy Recovery System της Ferrari F14T.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πριν την εκκίνηση του αγώνα ο Ισπανός πιλότος είχε την ευκαιρία να γνωρίζει από κοντά την ομορφότερη γυναίκα του Ιταλικού Κοινοβουλίου. Η Maria-Elena Boschi είναι υπουργός Συνταγματικής Αναμόρφωσης της παρούσας κυβέρνησης στην Ιταλία και βρέθηκε στον αγώνα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Έκανε μάλιστα και την απονομή στο νικητή Lewis Hamilton.

Η πανέμορφη Ιταλίδα έκανε τις γνωριμίες της στο grid και φάνηκε να γοητεύεται ιδιαίτερα από τα σχόλια και την παρουσία του Alonso. Ο πιλότος της Ferrari είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στη γείτονα χώρα.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι τιφόζι αλλά και η υπουργός πήραν μια μεγάλη απογοήτευση βλέποντας τον Alonso να εγκαταλείπει. Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Προφανώς δεν είμαστε χαρούμενοι απ’ αυτή την εξέλιξη μπροστά στους οπαδούς μας. Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να εγκαταλείπεις από μηχανικό πρόβλημα, ειδικά επειδή η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά. Επίσης δε δώσαμε στους οπαδούς το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν».

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Marco Mattiacci συμπλήρωσε: «Μέχρι τώρα η αξιοπιστία μας ήταν καλή οπότε στατιστικά κάτι θα συνέβαινε. Είχαμε ένα θέμα με το ERS που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Όλοι εκτός από μας είχαν προβλήματα αξιοπιστίας φέτος πλέον συνέβη και σε μας. Φυσικά δε μου αρέσει αυτό και νιώθω άβολα».

Η στιγμή της εγκατάλειψης του Ισπανού πιλότου χτες στο τέλος της μεγάλης ευθείας εκκίνησης τερματισμού στον 29ο γύρο

Ο Alonso ήταν στη 10η θέση όταν εγκατέλειψε και προσπαθούσε ν’ ανέβει. Ο Raikkonen με τους 2 βαθμούς της 2ης θέσης κράτησε το σερί της Ferrari στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Τα κόκκινα μονοθέσια βαθμολογούνται ανελλιπώς σε κάθε αγώνα από το Βρετανικό GP του 2010!