Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τυρί… στο σάντουιτς!

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τυρί… στο σάντουιτς!

FORMULA 1

Τυρί… στο σάντουιτς!

FORMULA 1

Με αυτό τον περίεργο παραλληλισμό μίλησε ο Christian Horner για το συμβάν της εκκίνησης που καθόρισε αρνητικά το Grand Prix Ιαπωνίας για τον Daniel Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για τη Red Bull Racing που για πρώτη φορά φέτος, μετά από 14 αγώνες, έμεινες εκτός δεκάδας. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, μίλησε για όσα έγιναν στη Σουζούκα.

«Ήταν ένα δυσάρεστο απόγευμα για εμάς – από τον πρώτο κιόλας γύρο. Ο Daniel έκανε σπουδαία εκκίνηση αλλά μετά έγινε… το τυρί στο σάντουιτς ανάμεσα στους Massa και Raikkkonen. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα κλατάρισμα που είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον πρώτο γύρο. Του στοίχησε πολύ χρόνο και παρότι προσπάθησε να ανακάμψει και είχε καλό ρυθμό, χωρίς την εμφάνιση αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν δύσκολο να πετύχει κάτι περισσότερο. Ο Dany ακολούθησε στρατηγική τριών αλλαγών ελαστικών αλλά είχε πρόβλημα με τα φρένα, που επηρέασε αρνητικά τον αγώνα του. Ήταν η πρώτη φορά φέτος που δεν βαθμολογηθήκαμε», τόνισε ο Βρετανός.

Μετά τη δυναμική εμφάνιση των "ταύρων" στη Σιγκαπούρη, ο Horner περίμενε περισσότερα για το ιαπωνικό Grand Prix

Μετά τη δυναμική εμφάνιση των “ταύρων” στη Σιγκαπούρη, ο Horner περίμενε περισσότερα για το ιαπωνικό Grand Prix

Advertisement
Advertisement

Ο Ricciardo αναφέρθηκε στην επιλογή που πήρε όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και τη συνέπεια αυτής…

«Στην εκκίνηση, η καλύτερη επιλογή για εμένα ήταν να κινηθώ στη μέση της πίστας. Είδα το κενό ανάμεσα στον Kimi (Raikkonen) και τον Felipe (Massa) και παρότι ήξερα πως ήταν μικρές οι αποστάσεις, πίστευα πως θα μου άφηναν λίγο χώρο. Είναι κρίμα γιατί είχα κερδίσει θέσεις και θα μπορούσα να έχω έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα. Αντίθετα, είχα κλατάρισμα που προκάλεσε και ζημιά στο πάτωμα του μονοθεσίου μου, με αποτέλεσμα να χάσω λίγη κάθετη δύναμη. Έκανα ότι μπορούσα και παρότι προς το τέλος πλησίασα κάποιους αντιπάλους μου, δεν είχα την απαιτούμενη πρόσφυση για να πετύχω κάτι περισσότερο», είπε ο Αυστραλός.

ricciardo-japan15-act-b640

Advertisement

Το ίδιο απογοητευμένος ήταν και ο Daniil Kvyat. Ο Ρώσος αναγκάστηκε να εκκινήσει από το Pit lane καθώς μετά το ατύχημά του στις κατατακτήριες, έπρεπε να αλλάξει σασί, μονάδα ισχύος αλλά και κιβώτιο ταχυτήτων.

«Ήταν ένας βαρετός αγώνας για εμένα. Λόγω συνδυασμού πραγμάτων, δεν μπορούσα να επιτεθώ. Είχα ένα εντελώς νέο μονοθέσιο, δεν ήταν λοιπόν εύκολα τα πράγματα. Είχαμε προβλήματα με τα ελαστικά, τα φρένα αλλά και το “κουμπί προσπέρασης”, με αποτέλεσμα η ζωή μου να γίνει περίπλοκη. Στο τέλος κατάφερα να κάνω κάποιες προσπεράσεις αλλά δεν ήταν καλό απόγευμα. Είναι στενάχωρο και ενοχλητικό, όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Το να μάχεσαι για τη 13η θέση, δεν σου προσφέρει ικανοποίηση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για τη σκληρή δουλειά όλων ώστε να έχουν έτοιμο το μονοθέσιό μου για τον αγώνα», σχολίασε ο 21χρονος.

Advertisement