Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι προκάλεσε το ατύχημα του Vettel;

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι προκάλεσε το ατύχημα του Vettel;

FORMULA 1

Τι προκάλεσε το ατύχημα του Vettel;

FORMULA 1

H δεύτερη ημέρα του δεύτερου τεστ εξέλιξης των ομάδων της Formula 1 στην πίστα της Βαρκελώνης σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

Μετά από 40 γύρους και περίπου δύο ώρες δουλειάς στην πίστα του Μονμελό, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο της SF90 στη στροφή 3.

O Γερμανός συνέχισε ευθεία σε αυτή τη δεξιά καμπή, με το ιταλικό μονοθέσιο να διασχίζει την αμμοπαγίδα και να καταλήγει στις μπαριέρες, με τις ζημιές που υπέστη ουσιαστικά να τελειώνουν πρόωρα τη δουλειά της Scuderia Ferrari εντός πίστας αφού ίσα που πρόλαβε να κάνει έναν αναγνωριστικό γύρο το απόγευμα ο έτερος οδηγός της, Charles Leclerc.

Advertisement
Advertisement

Τι προκάλεσε όμως την έξοδο; Οι Ιταλοί εντόπισαν την πηγή του κακού και η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Μετά τον ενδελεχή έλεγχο που κάναμε, καταλήξαμε πως η έξοδος του Seb προκλήθηκε από πρόβλημα με τη ζάντα. Αυτή είχε υποστεί ζημιά μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα, μετά από επαφή με ξένο σώμα».

Advertisement


Μιλώντας σχετικά με το συμβάν, ο Vettel είχε περιγράψει: «Ένιωσα πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην εμπρός αριστερά γωνία του μονοθεσίου. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να αποτρέψω τη σύγκρουση. Δεν είχα τον έλεγχο και το μονοθέσιο συνέχισε ευθεία στις μπαριέρες».

Τα παραπάνω ανάγκασαν τη Ferrari να αλλάξει το πλάνο της σχετικά με τη συνέχεια των δοκιμών, αντί λοιπόν να μοιράζει τις μέρες στη μέση, θα δώσει από μία ολόκληρη μέρα σε κάθε έναν εκ των οδηγών της. Σήμερα οδηγεί ο Leclerc κι αύριο ο Vettel.

Advertisement