Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι κάνουν οι οδηγοί της F1 την εποχή του κορωνοϊού;

Ελλάδα 11:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κάνουν οι οδηγοί της F1 την εποχή του κορωνοϊού;

FORMULA 1

Τι κάνουν οι οδηγοί της F1 την εποχή του κορωνοϊού;

FORMULA 1

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί τα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν σε Αυστραλία και Μπαχρέιν και η προσοχή θα είχε ήδη στραφεί στο Βιετνάμ. Όμως ο Covid-19 είχε άλλα σχέδια.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, οι πρώτοι οκτώ αγώνες οκτώ αγώνες της σεζόν του 2020 για το μαγικό κόσμο της Formula 1, έχουν είτε αναβληθεί (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν) είτε ακυρωθεί (Μονακό). Την ίδια ώρα, φαντάζει δύσκολο να δούμε δράση ακόμα και τον Ιούνιο αλλά ακόμα δεν χάνουμε την ελπίδα μας.

Τι κάνουν όμως οι πιλότοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε αυτή την περίοδο όπου αναγκαστικά βρίσκονται στα pits; Οι περισσότεροι έχουν σιγή ασυρμάτου, ας δούμε όμως τι κάνουν αυτοί που είναι ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξεκινώντας από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton. Ήταν ο πρώτος που αμφισβήτησε ανοιχτά την παρουσία της F1 στην Αυστραλία εν μέσω της πανδημίας και μοιράστηκε αρκετά post όπου προέτρεπε τους ακόλουθούς του να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες αυτή τη δύσκολη περίοδο. Και ταυτόχρονα, να απολαύσει τον ήλιο…

Όσο για τον teammate του, Valtteri Bottas, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους θαυμαστές του, από την κουζίνα του σπιτιού του. Μένουμε σπίτι δηλαδή.

Στο στρατόπεδο της Ferrari, ως γνωστόν ο Sebastian Vettel δεν είναι ενεργός στα social media. Απάντησε όμως σε ερωτήσεις του κοινού μέσω των επίσημων λογαριασμών της ιταλικής ομάδας!

Αντίθετα, οι… πιτσιρικάδες το έριξαν στο sim racing. Max Verstappen και Lando Norris είναι μονίμως μπροστά από μία οθόνη, συμμετέχοντας σε virtual grand prix!

Όμως ο οδηγός της McLaren το πήγε ένα βήμα παραπέρα, συγκεντρώνοντας χρήματα που θα αξιοποιηθούν στην προσπάθεια καταπολέμησης του Covid-19.

Βέβαια επειδή ξέρουμε πως είναι ακόμα… παιδί, παρουσίασε και τις άλλες δραστηριότητές του εν μέσω απομόνωσης…

 

View this post on Instagram

 

When your trainer says “go do some laps of the garden” but didn’t specify how 😎 #broomstickchallenge

A post shared by Lando Norris (@landonorris) on

Από την πλευρά του, ο Carlos Sainz, έστειλε το δικό του μήνυμα για αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα…

…και μερικές ημέρες μετά έδειξε πόσο του λείπουν οι αγώνες αποκαλύπτοντας τη δική του ερμηνεία στο «μένω σπίτι, ντύνομαι απλά…».

Στο στρατόπεδο της Renault, η επιστροφή του Esteban Ocon στις πίστες πήρε αναβολή. Τουλάχιστον στις κανονικές πίστες γιατί στον ψηφιακό κόσμο δεν πατάει φρένο!

 

View this post on Instagram

 

So much fun but more importantly amazing battles! Have a look for who crosses the Line 1st🔥 #EO31

A post shared by Esteban Ocon®🇫🇷 (@estebanocon) on

Από την άλλη, ο πάντα πλακατζής Daniel Ricciardo, έριξε λίγο τους ρυθμούς…

 

View this post on Instagram

 

Content lonesome 👨🏻‍🌾 @gopro

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo) on

Με σαφώς λιγότερο χιουμοριστική διάθεση ο Antonio Giovinazzi, πως όχι άλλωστε από τη στιγμή που η γειτονική Ιταλία έχει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό παγκοσμίως.

Στο στρατόπεδο της AlphaTauri, o Pierre Gasly έστειλε μήνυμα στους ακόλουθούς του ενώ έκανε προπόνηση για να διατηρηθεί σε φόρμα.

Ο πιο δραστήριος στα social media αυτή την περίοδο είναι ο Romain Grosjean. Ο οδηγός της Haas μας βάζει στην καθημερινότητά του: βλέπει Netflix, κάνει γυμναστική, μαγειρεύει, δίνει συνεντεύξεις φορώντας κράνος, δημοσιεύει οδηγίες για να μείνετε ασφαλείς από τον Covid-19 αλλά κάνει και μαθήματα ορθής πλύσης των χεριών, παίζει twister με τα παιδιά του κι όταν τελειώσει το παιχνίδι, βάζει και… σκούπα!

 

View this post on Instagram

 

Oh dear.. I bought a Dyson! Not sure staying home makes wonders to me 😂😂😂 #r8g #dadlife #home

A post shared by Romain Grosjean (@grosjeanromain) on

O Sergio Perez, σχεδόν… εθνικός ήρωας στο Μεξικό, απευθύνει έκκληση στους συμπατριώτες του να μείνουν σπίτι!

Τέλος, στο στρατόπεδο της Williams, ο rookie Nicholas Latifi μένει σε φόρμα συμμετέχοντας σε virtual αγώνες ενώ ο George Russell ήταν λίγο πιο… ασφαλώς κοινωνικός. Έστειλε τα μηνύματά του στους θαυμαστές του στο πλαίσιο του βρετανικού «μένουμε σπίτι», διάβασε την αυτοβιογραφία του Niki Lauda και κάνει κόντρες μαγειρικής με τον Grosjean. Από τις πίστες, στο F1 Master Chef Special Edition!