Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι «γονάτισε» τον Massa;

Ελλάδα 4:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι «γονάτισε» τον Massa;

FORMULA 1

Τι «γονάτισε» τον Massa;

FORMULA 1

Αν και βρίσκεται σε διακοπές, παρότι θεωρητικά είναι πλέον βετεράνος οδηγός της Formula 1, ο Felipe Massa βρίσκεται στην καρδιά της επικαιρότητας λόγω του πολύ πιθανού σεναρίου να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να καλύψει το κενό που ενδεχομένως να αφήσει μεταπηδώντας από τη Williams στη Mercedes ο Valtteri Bottas.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Έτσι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα λόγια του Rob Smedley, επί σειρά ετών μηχανικού αγώνα του Βραζιλιάνου, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο motorsport.com. Ο Βρετανός εντόπισε ως καθοριστική στιγμή στην καριέρα του συνεργάτη του, όχι το ατύχημα στην Ουγγαρία το 2009 αλλά το περιβόητο «Felipe, Fernando is faster than you», ένα χρόνο μετά στη Γερμανία. Το κωδικοποιημένο μήνυμα που αφορούσε team orders και ουσιαστικά στερούσε από τον Massa τη νίκη στο Χόκενχαϊμ, δίνοντάς τη στον teammate του Fernando Alonso. Αλλά παράλληλα, δημιουργούσε ένα εις βάρος του status quo στη Ferrari.

«H συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη. Ήταν ένα κομβικό σημείο όπου έγινε σαφές που εστίαζε η ομάδα. Λάθος ή σωστό… δεν λέω πως ήταν λάθος ή σωστό που η ομάδα εστίασε στον Fernando. Δεν θα κάνω σχόλιο για αυτό, θεωρώ πως ο Fernando είναι σπουδαίος οδηγός και το έχω πει πολλάκις στο παρελθόν. Όμως είναι αμφίβολο το αν αυτή ήταν η σωστή προσέγγιση. Κι όταν κατάλαβε ο Felipe πως είχαν τα πράγματα, ήταν δύσκολο να ανακάμψει», είπε ο Smedley.

Advertisement
Advertisement

O Βρετανός βρέθηκε μάλιστα στη δύσκολη θέση να είναι αυτός ο άνθρωπος που θα δώσει την εντολή στον οδηγό του, μέσω team radio.

«Δεν συμφωνούσα, θεωρούσα πως έκαναν λάθος. Και νομίζω ήταν σαφές και από τα λεγόμενά μου σε εκείνο το team radio. Υπήρχαν καλύτεροι τρόποι να επιβληθούν τα θέλω της ομάδας και φυσικά, η διαφορά στην απόδοση των δύο δεν ήταν τόσο μεγάλη. Υπήρχε ένα κομμάτι του αγώνα όπου ο Felipe ήταν ταχύτερος, σε κάποιο άλλο ήταν ο Fernando. Είχαμε εκ των προτέρων συζητήσει και συμφωνήσει τη στρατηγική, ξέραμε τι θα συνέβαινε στον αγώνα αλλά τελικά τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως περιμέναμε. Ειδικά από τη στιγμή που ο αγώνας ήταν στη Γερμανία. Ποιος ο λόγος για κάτι τέτοιο, δεν ήμασταν προς το τέλος της σεζόν», συμπλήρωσε ο Smedley.

Advertisement

Η συνεργασία των δύο συνεχίστηκε στη Williams και όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί και το 2017…

Ήταν ένα δύσκολο μήνυμα, όμως κάποιος έπρεπε να το μεταφέρει στον Felipe...

Ήταν ένα δύσκολο μήνυμα, όμως κάποιος έπρεπε να το μεταφέρει στον Felipe…