Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι γίνεται με τη Force India;

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι γίνεται με τη Force India;

FORMULA 1

Τι γίνεται με τη Force India;

FORMULA 1

Τα σύννεφα δεν λένε να διαλυθούν πάνω από το μουντό ουρανό της Force India. Η ινδική ομάδα όλα δείχνουν πως θα λάβει μέρος στις δεύτερες δοκιμές εξέλιξης που θα γίνουν στη Βαρκελώνη, ωστόσο, με το περυσινό μονοθέσιο. Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει με τη νέα VJM08;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

H Force India μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία, όπου φορτώνει το μονοθέσιό της για να το μεταφέρει από την Αγγλία, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Εκεί διεξάγεται 19-22 Φεβρουαρίου το δεύτερο χειμερινό τεστ. Όμως τα παραπάνω κάθε άλλο παρά μαρτυρούν λύση των προβλημάτων.

Υπενθυμίζουμε πως η ομάδα του Vijay Mallya, ήταν η πρώτη που έδειξε τα νέα της χρώματα, τους νέους χορηγούς και το νέο ρύγχος (τοποθετημένο στο περυσινό σασί), όντας μάλιστα και η μόνη που έκανε εκδήλωση παρουσίασης μακριά από πίστα! Αμέσως μετά, άρχισαν οι φήμες για σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ήρθε η αποχώρηση από το πρόγραμμα των δοκιμών της Χερέθ όπου σκόπευε να πάει με το περυσινό μονοθέσιο (έκαναν λόγο για εξοικονόμηση μισού εκατομμυρίου ευρώ) και η πλήρης αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα εμφανιστεί η νέα VJM08!

Όταν στις 21 Ιανουαρίου η Force India έκανε την εντυπωσιακή εκδήλωση στο μουσείο Σουμάγια στο Μεξικό, τίποτα δεν προμήνυε τη δύσκολη συνέρχεια

Advertisement
Advertisement

Ενώ επίσημα γινόταν λόγος για… βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν την τελευταία στιγμή στη δουλειά στην αεροδυναμική σήραγγα, μαθαίνουμε πως τελικά το πρόβλημα είναι όντως οικονομικό. Η… εξαφάνιση του νέου μονοθεσίου αφορά καθυστέρηση πληρωμών προς την εταιρεία Formaplex που είχε αναλάβει τη δημιουργία του σασί. Τελικά, η «Δύναμη της Ινδίας» φέρεται να έδειξε τη δύναμη της… ρουπίας (σ.σ. το εθνικό νόμισμα) μόλις πριν από μερικά 24ωρα! Με το που έγινε αυτό, η Formaplex «απελευθέρωσε» το νέο μονοθέσιο από τις εγκαταστάσεις της στο Πλίμουθ, ώστε αυτό να επιδιώξει να περάσει τις υποχρεωτικές δοκιμές πρόσκρουσης της FIA.

Όλα αυτά είναι δεδομένο πως θα «πληγώσουν» σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική της Force India στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2015 ενώ εξηγούν και το γιατί ήταν αντίθετη στη συμμετοχή της Marussia με το τροποποιημένο, περυσινό μονοθέσιο: χρειάζεται τα χρήματα που δεν θα λάβει η Marussia αν μείνει εκτός χορού.

Nico Hulkenberg και Sergio Perez αποτελούν και φέτος το οδηγικό δίδυμο της Force India