Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θέλει εργοστασιακή ομάδα της Renault o Ecclestone

Ελλάδα 18:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλει εργοστασιακή ομάδα της Renault o Ecclestone

FORMULA 1

Θέλει εργοστασιακή ομάδα της Renault o Ecclestone

FORMULA 1

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Bernie Ecclestone, τάχθηκε υπέρ του ενδεχομένου η Renault να αγοράσει κάποια ομάδα και να έχει ξανά εργοστασιακή συμμετοχή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

H γαλλική εταιρεία περιορίζεται σε ρόλο συνεργάτη των Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso, παρέχοντας σε αυτές τις τρεις ομάδες μονάδες ισχύος. Παρά τα τέσσερα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας (2010-2013) όπου κατέκτησε τα πάντα με τους ταύρους, η Renault έχει από πέρυσι πέσει στο… καναβάτσο σε αυτή τη νέα εποχή των V6 Turbo μονάδων ισχύος.

Αυτό έχει φέρει έντονες τριβές με τους συνεργάτες της και πλέον όλα κρέμονται από μία κλωστή. Μπορεί οι Γάλλοι να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν, μπορεί να συνεχίσουν ως έχουν, παρέχοντας μονάδες ισχύος σε όσους πελάτες το επιθυμούν ή μπορεί να εξαπολύσουν πλήρη επίθεση, εξαγοράζοντας τη Lotus και συμμετέχοντας ξανά ως κατασκευαστής (όπως μέχρι το 2011).

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο σενάριο φαντάζει ιδανικό για τους λάτρεις της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά φυσικά και για τον Bernie Ecclestone που έτσι θα διατηρήσει έναν πολύ σημαντικό «παίκτη».

O Bernie Ecclestone ξέρεις πως η συνεργασία της Renault με τη Red Bull Racing δεν έχει μέλλον...

O Bernie Ecclestone ξέρεις πως η συνεργασία της Renault με τη Red Bull Racing δεν έχει μέλλον…

«Είπαν πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο και ελπίζω να έχουν αποφασίσει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πρέπει να περιμένουμε, από εκείνους εξαρτάται. Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω… δεν θέλω να φύγουν από το σπορ γιατί είναι μαζί μας πολύ καιρό, είναι καλοί άνθρωποι, καλοί συνεργάτες. Όλα εξαρτώνται από το πόση αξία θα έχει για εκείνους η συμμετοχή στην F1 και η προβολή από αυτή», είπε ο Ecclestone στο βρετανικό Autosport.