Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα «σώσει» η Renault τη McLaren;

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα «σώσει» η Renault τη McLaren;

FORMULA 1

Θα «σώσει» η Renault τη McLaren;

FORMULA 1

Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε ενημερώσει για την προσέγγιση της Renault από πλευράς McLaren για την παροχή υβριδικών μηχανών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018. Στο περιθώριο του βελγικού Grand Prix, επιβεβαιώθηκε από πλευράς Γάλλων πως οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η παραδοχή ήρθε από πλευράς του διευθυντή της Renault F1, Cyril Abiteboul, που όμως μοιράστηκε με τους εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τους προβληματισμούς του.

«Έχουμε πολυετές συμβόλαια με τις Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso. Για να είμαι ειλικρινής, είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις. Και μπορώ να επιβεβαιώσω πως είχαμε συζητήσεις με τη McLaren αλλά υπάρχουν περιορισμοί σε ότι αφορά στην παροχή υβριδικών μηχανών σε περισσότερες από τρεις ομάδες. Παράλληλα, θεωρώ πως δεν θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό συνεργατών χωρίς να μειώσουμε το επίπεδο παροχών προς τις άλλες ομάδες μας. Για μας η συνεργασία με τη Red Bull είναι σημαντική. Κρατάει χρόνια και θέλουμε να συνεχιστεί έως το 2020», είπε ο Abiteboul στο motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά ο Γάλλος επιβεβαίωσε το έως τώρα ρεπορτάζ. Πως πέραν της εργοστασιακής ομάδας της Renault, προτεραιότητα έχει η Red Bull Racing. Και πως μόνο με τη δική της συγκατάβαση θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να υπάρξει «γάμος» και με τη McLaren.

Αλλά ακόμα κι αν η αυστριακή ομάδα έδινε το πράσινο φως, είναι σαφές πως η Renault δεν θέλει να έχει περισσότερες από τρεις ομάδες στις οποίες πρέπει να παρέχει υβριδικές μηχανές. Αν ανέβουν στις τέσσερις, οι Γάλλοι φοβούνται πως δεν πληγωθεί η αξιοπιστία των προϊόντων τους. Άλλωστε αν λάβουμε υπόψη τι συμβαίνει με τον Max Verstappen και τη νέα του εγκατάλειψη, αυτή τη φορά στο Βέλγιο, ούτως ή αλλιώς αυτό δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Brown-abiteboul-rbring17-myphoto-a640Ο φακός του NewsAuto είχε “συλλάβει” τον Abiteboul σε συζητήσεις με τον επικεφαλής της McLaren F1, Zak Brown, στο αυστριακό Grand Prix στο Red Bull Ring.

Advertisement

Πάντως για τη McLaren, αυτή είναι η μοναδική της πλέον διέξοδος από την οδυνηρή συνεργασία με τη Honda που διανύει το τρίτο της έτος, χωρίς να υπάρχει φως στο βάθος στο τούνελ. Κι αυτό γιατί οι Mercedes και Ferrari της έχουν ήδη πει όχι.