Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα λάβει τα στοιχεία του τεστ η Mercedes!

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα λάβει τα στοιχεία του τεστ η Mercedes!

FORMULA 1

Θα λάβει τα στοιχεία του τεστ η Mercedes!

FORMULA 1

Ξεκίνησαν χθες στην πίστα του Σίλβερστον οι δοκιμές για νέους οδηγούς αλλά και τα νέα ελαστικά της Pirelli που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στο Ουγγρικό GP στις 28/7. ΤΟΥ Τ. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Ιταλική εταιρεία τα νέα ελαστικά θα είναι διαφορετικού σχήματος καθότι θα χρησιμοποιηθούν οι σκελετοί του 2012 με τους πιο τετραγωνισμένους ώμους αλλά οι γόμες θα παραμείνουν ίδιες μ’ αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στους πρώτους 9 αγώνες της χρονιάς.

Η Mercedes έχει τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού από το τεστ αυτό γιατί προέβη σε δοκιμές εξέλιξης με το φετινό μονοθέσιο για λογαριασμό της Pirelli στη Βαρκελώνη αμέσως μετά το Ισπανικό GP.

Όπως αποκάλυψε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πωλ Χέμπερι η Ιταλική εταιρεία θα μοιραστεί όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν με όλες τις ομάδες: «Οι ομάδες έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα δοκιμής ελαστικών και είναι υποχρεωμένες να δοκιμάσουν αυτό που θα τους ζητήσουμε. Η Mercedes έχει δεδομένα για το πώς θα επηρεάσει την αεροδυναμική του μονοθεσίου το σχήμα των ελαστικών από πέρυσι. Σίγουρα βέβαια θα τους βοηθούσε αν συμμετείχαν στο τεστ. Θα έχουν όλα τα αποτελέσματα και την πληροφόρηση που θα έχουν και οι υπόλοιποι».

Advertisement
Advertisement

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Ρος Μπρον συμπλήρωσε: «Δεν περιμένουμε δραματικές αλλαγές νομίζω πως οι διαφοροποιήσεις στο σκελετό θα είναι οι πιο σημαντικές. Σίγουρα είναι θέμα που δε θα έχουμε κάνει δοκιμές με τα ελαστικά σχήματος 2012 στο φετινό μονοθέσιο μέχρι την Ουγγαρία. Θα ήταν ωραία να κάναμε τις δοκιμές αυτές τις μέρες αλλά πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτό».