Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα είναι το φετινό το τελευταίο GP στο Μεξικό;

Ελλάδα 18:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα είναι το φετινό το τελευταίο GP στο Μεξικό;

FORMULA 1

Θα είναι το φετινό το τελευταίο GP στο Μεξικό;

FORMULA 1

Δυσοίωνο φαντάζει το μέλλον του Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στο Autodromo Hermanos Rodrigues στην Πόλη του Μεξικού.

Advertisement
Advertisement

Παρότι ο αγώνας που επέστρεψε στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού κρίνεται άκρως επιτυχημένος, έχει άλλωστε βραβευτεί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ως ο καλύτερος της χρονιάς από τη FIA, κινδυνεύει να διεξαχθεί για τελευταία φορά το 2019.

Κι αυτό για οικονομικούς λόγους καθώς η κυβέρνηση της χώρας της Κεντρικής Αμερικής θεωρεί πως τα 20 εκατομμύρια δολάρια που πληρώνει για το δικαίωμα φιλοξενίας Grand Prix της Formula 1, είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς.

Η πλευρά της Liberty Media φέρεται να έχει προτείνει νέο συμβόλαιο με αναθεωρημένους οικονομικούς όρους, που θα ξεκινά από το 2020. Σύμφωνα με το FormulaRapida.net η τελική απόφαση θα παρθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ακόμα κι αν το Μεξικό αποφασίσει να βγει εκτός χορού, υπάρχουν προορισμοί που είναι σε αναμονή. Πέρα από τον αγώνα του Βιετνάμ που έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2020, του χρόνου αναμένεται να δούμε μονοθέσια και στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στην όλη εξίσωση θα πρέπει βέβαια να βάλουμε και το ενδεχόμενο να υπάρξει ιδιωτική πρωτοβουλία, κυρίως του εκατομμυριούχου Carlos Slim, που θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα.