Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα επιστρέψει στην Ινδιανάπολη η Formula 1;

Ελλάδα 2:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα επιστρέψει στην Ινδιανάπολη η Formula 1;

FORMULA 1

Θα επιστρέψει στην Ινδιανάπολη η Formula 1;

FORMULA 1

Νέα δεδομένα έχουμε σχετικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που ενδέχεται να επηρεάσουν και τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η Penske Entertainment Corporation εξαγόρασε από την Hulman and Company, τόσο τα εμπορικά δικαιώματα του πρωταθλήματος IndyCar όσο και την Indianapolis Motor Speedway! Κι αμέσως ξεκίνησε η φημολογία.

Η θρυλική πίστα φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix το 2000 αλλά τέθηκε εκτός προγράμματος μετά το 2007. Πέντε χρόνια μετά η F1 επέστρεψε στις ΗΠΑ με το Circuit of the Americas στο Ώστιν να φιλοξενεί το US GP.

Όμως οι νέοι ιδιοκτήτες του σπορ, η Liberty Media, είναι δεδομένο πως θέλει περισσότερους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Εξ ου και τα σενάρια για το Λας Βέγκας αλλά και η προσπάθεια να εγκριθεί η διεξαγωγή αγώνα στο Μαϊάμι.

Advertisement
Advertisement

Κι όσο αυτά τα project δεν προχωρούν, η ιδέα επιστροφής στο «Brickyard» φαντάζει δελεαστική! Και προφανώς, αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Roger Penske, όλα είναι ανοιχτά!

«Αυτόματα γεννήθηκαν ερωτηματικά σχετικά με την πίστα της Ινδιανάπολης. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εδώ; Μπορούμε να κάνουμε 24ωρο αγώνα; Να φιλοξενήσουμε αγώνα της Formula 1; Εξετάζουμε το διοικητικό συμβούλιο όλες τις προοπτικές», είπε ο 82χρονος.

Τα τελευταία δύο χρόνια η προσοχή των φίλων της F1 είχε στραφεί στην φημισμένη πίστα λόγω της συμμετοχής του Fernando Alonso στο Indy500. Πρόκειται άλλωστε για μία από τις σημαντικότερες πίστες παγκοσμίως και νιώθω πολύ τυχερός που την έχω επισκεφτεί!

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

Wish I was there this weekend! #throwback #indy500 #indy #alonso #indianapolis #9yearsago #templeofspeed #brickyard

A post shared by Panos Seitanidis (@seitanf1) on

Advertisement