Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα επιστρέψει στη Formula 1 ο Alonso;

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα επιστρέψει στη Formula 1 ο Alonso;

FORMULA 1

Θα επιστρέψει στη Formula 1 ο Alonso;

FORMULA 1

Το ερώτημα ακόμα δεν έχει απάντηση αλλά σίγουρα έχουν ενδιαφέρον όσα υποστηρίζει ο Fernando Alonso για το μέλλον του.

Advertisement
Advertisement

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αποχώρησε από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος της περυσινής σεζόν αλλά δεν κλείνει οριστικά την πόρτα. Μάλιστα, δείχνει πιο ανοιχτός σε μία επιστροφή απ’ ότι πριν από μερικούς μήνες.

«Πέρυσι έφυγα, είπα αντίο και δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα για να γνωρίζω αν θα επιστρέψω. Ξέρω πως κάθε χρόνος που περνάει θα είναι και πιο δύσκολο, καθώς μεγαλώνω αλλά πιστεύω πως υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψω στη Formula 1. Είχα χρόνο να αναπνεύσω, να καθαρίσω το κεφάλι μου και θα μπορούσα να επιστρέψω πιο χαλαρός, για να το διασκεδάσω, πράγμα που μου ήταν δύσκολο τα τελευταία χρόνια», είπε ο Ισπανός σε συνέντευξή του στο περιοδικό GQ.

Ο Alonso κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), πανηγύρισε τη νίκη στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν, κυνηγάει τη νίκη στο Indy500 ενώ τους τελευταίους μήνες έχει επικεντρωθεί σε εκτός δρόμου προκλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Εγχειρήματα που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο οδηγός από το Οβιέδο τονίζει πως έχουν ανεβάσει τη φήμη του: «Έχω προσέξει ότι όσες φορές βρέθηκα στα paddock και συνάντησα κάποιους διευθυντές ομάδων που πάντα με σέβονταν για όσα έκανα στη Formula 1, θεωρούν ακόμα πιο σημαντικά όσα έχω κάνει εκτός αυτής. Αν είχα κερδίσει 3 ή 4 τίτλους θα με σέβονταν περισσότερο για το συγκεκριμένο επίτευγμα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο».

Η επόμενη πρόκληση είναι το Ράλι Ντακάρ, που διεξάγεται τον προσεχή Ιανουάριο στη Σαουδική Αραβία. Μία πρόκληση εκ διαμέτρου αντίθετη με όσα έχει κάνει έως τώρα ο Alonso.

Advertisement

«Δεν υπάρχουν πιο αντίθετοι πόλοι από τη Formula 1 και το Ράλι Ντακάρ. Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση, σίγουρα αδύνατη στα χαρτιά αλλά θέλω να την αντιμετωπίσω και να μάθω. Η προετοιμασία των τελευταίων μηνών με κάνει καλύτερο ως οδηγό κι αυτή είναι μία από τις προτεραιότητές μου όταν αναλαμβάνω μία τέτοια πρόκληση. Θέλω όταν την ολοκληρώσω, να είμαι καλύτερος οδηγός», σχολίασε ο Ισπανός.

Advertisement