Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα εκκινήσει από την ουρά ο Alonso

Ελλάδα 6:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα εκκινήσει από την ουρά ο Alonso

FORMULA 1

Θα εκκινήσει από την ουρά ο Alonso

FORMULA 1

Μπορεί η αναβάθμιση στη μονάδα ισχύος της Honda για το Grand Prix Βελγίου να έφερε αισιοδοξία στο στρατόπεδο της McLaren, ωστόσο αυτή σύντομα αντικαταστάθηκε από προβληματισμό σε ότι αφορούσε στον Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, έμεινε θεατής σχεδόν σε όλη την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο θρυλικό σιρκουί του Σπα, λόγω διαρροής υγρών στο σύστημα ERS της νέας μονάδας ισχύος.

Τελικά το πρόβλημα ήταν σοβαρό και χρειάστηκε… πλήρης αντικατάσταση! Έτσι στην MP4-31 του Ισπανού «φόρεσαν» νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), νέο τούρμπο , νέο μικρό θερμικό ηλεκτροκινητήρα (MGU-H), νέο μεγάλο ηλεκτροκινητήρα (MGU-K) και νέο συσσωρευτή ενέργειας (ES).

Advertisement
Advertisement

Προσθέτοντας τις ποινές για κάθε ένα από αυτά τα μέρη, αφού όλα είναι πέραν του προβλεπόμενου ορίου των πέντε μέσα στη σεζόν, έχουν ως αποτέλεσμα ο Alonso να μετράει ποινή 35 θέσεων στο grid! Βέβαια δεν θα εκτίσει τόσες πολλές, μιας και οι ποινές δεν μεταφέρονται πια στον επόμενο αγώνα και θα βρεθεί στην ουρά της σειράς εκκίνησης της Κυριακής.