Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τεστ ελαστικών βροχής!

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τεστ ελαστικών βροχής!

FORMULA 1

Τεστ ελαστικών βροχής!

FORMULA 1

Στα συμπεράσματα της επιτροπής έρευνας για το ατύχημα του Jules Bianchi, αναδείχτηκε και η ανάγκη να δοθεί στην Pirelli η δυνατότητα δοκιμών με βρόχινα ελαστικά ώστε να βελτιώσει τη χάραξή τους και την ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η Ιταλική εταιρεία άδραξε την ευκαιρία και πιέζει τώρα τις ομάδες ώστε να κανονιστεί ένα πραγματικό τεστ για βρόχινα ελαστικά καθώς με τέτοιους περιορισμούς που υπάρχουν στις δοκιμές εξέλιξης είναι πολύ δύσκολο για την Ιταλική εταιρεία να βρει τα απαραίτητα δεδομένα για τη βελτίωση του πέλματος των ελαστικών.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής εταιρείας Paul Hembery αναφερόμενος στην προοπτική μιας τέτοιας δοκιμής στη Χερέθ τόνισε: «Δεν μας καλύπτει πλήρως το βυτιοφόρο που ρίχνει νερό στην πίστα. Χρειαζόμαστε μια εγκατάσταση με σύστημα παροχής νερού όπως το Πωλ Ρικάρντ ή το Φιοράνο. Εκεί υπάρχει ο εξοπλισμός αλλά δημιουργούνται άλλα θέματα με τη χρήση μιας εκ των δυο πιστών. Πρέπει κάποια στιγμή να φροντίσουμε γι’ αυτό που μας δείχνει η μεγάλη εικόνα. Νιώθουμε πως ένα κανονικό τεστ σε βρεγμένο οδόστρωμα στην αρχή κάθε σεζόν θα είναι επωφελές για όλους. Έτσι ομάδες και οδηγοί θα μπορούν να συνηθίσουν τη συμπεριφορά τους και εμείς να κάνουμε έγκαιρα ότι αλλαγές χρειάζονται. Θέλουμε ένα τέτοιο τεστ αλλά θέλουμε να το κάνουμε σωστά».

Advertisement
Advertisement

Πιθανόν ο καιρός ιδιαίτερα στη Χερέθ τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου 1-4/2όπου είναι προγραμματισμένες οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης, να βοηθήσει, προσφέροντας βροχή.