Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τέλος εποχής για τον Alonso;

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος εποχής για τον Alonso;

FORMULA 1

Τέλος εποχής για τον Alonso;

FORMULA 1

Δεν θα μας εξέπληττε αν ο Ισπανός πρωταθλητής δε βρίσκονταν στο grid το 2016. Όπως ίσως γνωρίζετε ο Alonso έφυγε πέρυσι από τη Ferrari για τη McLaren υπογράφοντας με τη βρετανική εταιρεία ένα τριετές συμβόλαιο με τις ευλογίες της Honda.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας όσον αφορά στη δυνατότητα αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στον Alonso και τον Ron Dennis επικεφαλής του γκρουπ McLaren. Είναι γνωστό πως η σχέση των δυο υπήρξε εκρηκτική στο παρελθόν (2007) όταν ο Alonso οδήγησε για τη McLaren.

Μετά τη συζήτησή τους στο Μπαχρέιν το 2007 δημιουργήθηκαν έντονα κύματα που έφεραν στην επιφάνεια το Stepney Gate και στέρησαν από τη McLaren τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Γνωρίζοντας πολύ καλά σε τι αναφερόμαστε λέμε με βεβαιότητα πως ο Dennis δεν είναι ένας άνθρωπος που συγχωρεί ή ξεχνά.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον ο Alonso έχει φτάσει πλέον σε σημείο να μην κρύβει τη δυσφορία του για την υστέρηση της McLaren Honda. Μάλιστα ακούστηκε να λέει στην ενδοεπικοινωνία στους μηχανικούς πως είναι σαν να οδηγεί κινητήρα GP2.

Ο Dennis αντέδρασε άμεσα: «Δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά αυτή. Οδηγεί έχει εκνευρισμό και κάνει δεικτικά σχόλια στους τεχνικούς αυτός δεν είναι και ο πιο εποικοδομητικός τρόπος επικοινωνίας. Είναι εσωτερικό θέμα η διαχείριση αυτής της κατάστασης».

Παρότι ο Alonso λέει πως θέλει να τιμήσει το συμβόλαιό του ο Briatore που ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί παρασκηνιακά ως μάνατζερ του Ισπανού τόνισε: «Αν δε μπορεί να βρει μονοθέσιο νικητή στη F1, θα το βρει σε άλλη μορφή αγώνων». Οι δηλώσεις του Briatore και τα εμπρηστικά σχόλια του Alonso εκδηλώθηκαν από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Advertisement

Μια μέρα νωρίτερα την Πέμπτη ο Ron Dennis όπως ο ίδιος αποκάλυψε είχε ενημερώσει το Button για τις προθέσεις του να συνεργαστούν και το 2016. Ο Βρετανός μάλιστα ανέλαβε την ευθύνη της μικρής καθυστέρησης απολογούμενος στο Button.

japan15-arai-button-hachigo-dennis640
Οι προσεκτικοί παρατηρητές έπιασαν και το σχετικό κλίμα στο grid όπου ο Ron Dennis συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Honda motorsport, Yasuhisa Arai και τον πρόεδρο της Honda Racing Corporation Takahiro Hachigo συνομίλησαν με το Button στη σχάρα εκκίνησης ενώ ο Αλόνσο παρέμενε απαθής λίγα μέτρα παραπέρα.

Advertisement

Δεν θα μας εκπλήξει λοιπόν αν ο Magnussen πάρει τη θέση του Alonso του χρόνου χωρίς αυτό να είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.