Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τελικά είναι μπροστά η Ferrari;

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελικά είναι μπροστά η Ferrari;

FORMULA 1

Τελικά είναι μπροστά η Ferrari;

FORMULA 1

Είναι κανόνας στον μαγικό κόσμο της Formula 1 πως στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης δεν βγαίνουν συμπεράσματα κοιτώντας τους χρόνους. Σημασία έχει περισσότερο η επίτευξη της επιθυμητής αξιοπιστίας κι από εκεί και πέρα, έρχονται τα υπόλοιπα.

Advertisement
Advertisement

Το φινάλε των δοκιμών της Βαρκελώνης βρήκε τον Sebastian Vettel και τη Ferrari, μόλις τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Lewis Hamilton και τη Mercedes.

Παρ’ όλα αυτά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε πως η Scuderia είναι ακόμα και πέντε δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από την ομάδα του! Δήλωση που έλαβε άμεσα απάντηση από τον νέο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto.

«Ακόμα προσπαθούμε να ‘μάθουμε’ το μονοθέσιο μας, να κατανοήσουμε τα όρια της απόδοσής του αλλά και της αξιοπιστίας του. Οι ημέρες των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης είναι πολύ σημαντικές σε ότι αφορά στην προετοιμασία για ολόκληρη την σεζόν. Χαίρομαι που ο Hamilton πιστεύει πως είμαστε ταχύτερες. Πιστεύω πως κι εκείνοι είναι πολύ ισχυροί και θα είναι πολύ, πολύ ισχυροί στην Αυστραλία. Θα ήταν μεγάλο λάθος να πιστεύει κανείς πως είμαστε ταχύτεροι από εκείνους. Μπορεί στις δοκιμές να είχαμε διαφορετικά φορτία καυσίμου, είχαμε διαφορετικά προγράμματα. Είμαι σίγουρος πως θα είμαστε πολύ κοντά στην Αυστραλία», ξεκαθάρισε ο Ιταλός.

Advertisement
Advertisement

Η πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019, είναι στις 17 Μαρτίου, στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη.