Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ταχύτερος ο Vettel στην 1η μέρα δοκιμών εξέλιξης

Ελλάδα 1:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταχύτερος ο Vettel στην 1η μέρα δοκιμών εξέλιξης

FORMULA 1

Ταχύτερος ο Vettel στην 1η μέρα δοκιμών εξέλιξης

FORMULA 1

Το σιρκουί της Καταλονίας εξακολουθεί να φιλοξενεί ομάδες και οδηγούς αφού μετά το πέρας του Grand Prix όπου θριάμβευσε ο Max Verstappen για λογαριασμό της Red Bull Racing, τώρα φιλοξενεί διήμερο τεστ εξέλιξης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Σε αυτό συμμετέχουν δέκα ομάδες, με μοναδική απούσα τη Sauber. Στην πρώτη ημέρα των δοκιμών τον ταχύτερο χρόνο πέτυχε ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός οδηγός φόρεσε τη μαλακή γόμα της Pirelli το απόγευμα και με αυτή σημείωσε το 1.23.220 που του χάρισε την πρωτιά.

Το πρωί η Ferrari είχε επικεντρωθεί στις προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών, τόσο με τη μαλακή όσο και με τη μέση γόμα, αναζητώντας απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις κατατακτήριες του περασμένου Σαββάτου.

Advertisement
Advertisement

massa-barca16test1-a640

Τους περισσότερους γύρους τους «έγραψε» η Mercedes, διά χειρός του Nico Rosberg που σε δηλώσεις του σχετικά με τη σύγκρουση με τον Lewis Hamilton στον πρώτο γύρο του ισπανικού Grand Prix, τόνισε πως για εκείνον το θέμα έχει λήξει.

Ταχύτερος το πρωί και τρίτος ταχύτερος συνολικά ο Jenson Button με τη McLaren ενώ ο τέταρτος Romain Grosjean έτρεψε με το νέο σασί της Haas. Όμως την προσοχή τράβηξε η Williams, που δοκίμασε νέα εμπρός αεροτομή και καινοτόμο πίσω αεροτομή με το βλέμμα στο… 2017.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη της πρώτης ημέρας δοκιμών:

barca-inseason-day1-times640

Advertisement

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας:

Ομάδα Οδηγός
Mercedes Esteban Ocon
Ferrari Antonio Fuoco
Williams Felipe Massa
Red Bull Max Verstappen
Force India Alfonso Celis
Renault Kevin Magnussen
Toro Rosso Daniil Kvyat
McLaren Stoffel Vandoorne
Manor Jordan King
Haas Esteban Gutierrez