Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα φρένα πρόδωσαν τον Kvyat

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα φρένα πρόδωσαν τον Kvyat

FORMULA 1

Τα φρένα πρόδωσαν τον Kvyat

FORMULA 1

Αναπάντεχη και αρνητική εξέλιξη είχε η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Κίνας για τον Daniil Kvyat. Ο οδηγός της Red Bull Racing κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά μετά από αστοχία των φρένων της RB11.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η αυστριακή ομάδα είχε αλλάξει στον προηγούμενο αγώνα φρένα, επιλέγοντας εκείνα της Hitco αντί της Brembo. Επιλογή που δεν της βγήκε σε καλό αφού ήταν ένας από τους λόγους που οι οδηγοί της έχασαν θέσεις στον αγώνα.

Έτσι στη Σαγκάη η RBR αποφάσισε να φορέσει στα μονοθέσια της και πάλι τα φρένα της Brembo αλλά… προκοπή δεν είδε. Στο FP2 ο Ρώσος αντιμετώπισε πρόβλημα και παρότι έλαβε εντολή να επιστρέψει με αργό ρυθμό στα pit, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή 14 και κατέληξε εκτός πίστας.

Advertisement
Advertisement

«Ερευνούμε τι συνέβη με τα φρένα μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω το μονοθέσιο, πρέπει λοιπόν να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα. Μέχρι εκείνο το σημείο, προς το τέλος του FP2, όλα κυλούσαν ομαλά. Είναι κρίμα που δεν κατάφερα να κάνω προσομοίωση αγώνα αλλά και πάλι, έκανα πολλούς γύρους και τα δεδομένα που συλλέξαμε είναι χρήσιμα. Έχουμε φέρει κάποιες αναβαθμίσεις εδώ και δείχνουν να αποδίδουν», σχολίασε ο Ρώσος που ήταν έβδομος το πρωί και έκτος το απόγευμα.

Όσο για την έρευνα από πλευρά της ομάδας του, έδειξε πως η υπερθέρμανση σε δαγκάνα των πίσω φρένων, προκάλεσε ζημιά στο δίσκο. Η αστοχία του συστήματος πέδησης, έστειλε τον Ρώσο εκτός πίστας.

Advertisement

Πάντως ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, είπε σχετικά: «Ήταν ένα μεμονωμένο πρόβλημα. Θα έχουμε λύση ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών».

Το τρίτο φετινό Grand Prix διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα στη Σαγκάη. Απολαύστε το στις 16:00 από την τηλεόραση του Alpha!

Advertisement