Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Symonds: Το 3ο καλύτερο μονοθέσιο η Williams

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Symonds: Το 3ο καλύτερο μονοθέσιο η Williams

FORMULA 1

Symonds: Το 3ο καλύτερο μονοθέσιο η Williams

FORMULA 1

Για τη δυναμική της FW36 μίλησε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Formula 1. Ο επικεφαλής τεχνικός της Williams, θεωρεί πως η ιστορική βρετανική ομάδα έχει αυτή τη στιγμή το τρίτο καλύτερο μονοθέσιο στο grid.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Φέτος, αν εξαιρεθεί η Mercedes, οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Κανένας πιστεύω δεν αμφισβητεί πως έχει το καλύτερο μονοθέσιο, κατά τη γνώμη μου δεύτερη σε δυναμικότητα είναι η Red Bull και μετά ακολουθούν οι Ferrari, Force India, Williams και McLaren. Παρότι υπάρχει μεγάλη κόντρα σε αυτό το γκρουπ ομάδων, θεωρώ πως αυτή τη στιγμή έχουμε το τρίτο καλύτερο μονοθέσιο στο grid“, είπε ο Symonds.

Η Williams βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, με 135 βαθμούς, έναντι 142 της Ferrari. Συγκομιδή που αυξήθηκε ραγδαία στους τελευταίους αγώνες, λόγω των συνεχών παρουσιών του Valtteri Bottas στο βάθρο σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι την Αυστρία, δεν πετύχαμε όσα θα έπρεπε, για διάφορους λόγους. Αυτό που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, είναι πως από τη στιγμή που συνήθως οι Mercedes παίρνουν 43 πόντους σε κάθε αγώνα (σ.σ. κάνοντας το 1-2), οι υπόλοιποι μαχόμαστε για πολύ λιγότερους διαθέσιμους βαθμούς. Οι διαφορά σε συγκομιδή ανάμεσα στον τρίτο και τον έκτο, είναι πολύ μικρή“, είπε ο Βρετανός τεχνικός.

Ο 61χρονος έθεσε ως τελικό στόχο για το 2014 την 3η θέση στους κατασκευαστές: “Αν όντως είμαστε η τρίτη καλύτερη ομάδα, πρέπει να πάρουμε και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αν και το 2005 που ήμουν στη Renault (σ.σ. ως διευθυντής μηχανολογίας), πήραμε τον τίτλο με τον Fernando Alonso, παρότι η McLaren είχε καλύτερο μονοθέσιο. Τότε ήμασταν καλύτερη ομάδα κι αυτό μας έδωσε τον τίτλο“.