Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Symonds: O Bottas θα γίνει πρωταθλητής

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Symonds: O Bottas θα γίνει πρωταθλητής

FORMULA 1

Symonds: O Bottas θα γίνει πρωταθλητής

FORMULA 1

Ο πολύπειρος μηχανικός που στο παρελθόν έχει δουλέψει με πρωταθλητές όπως ο Michael Schumacher και ο Fernando Alonso διακρίνει στον 25χρονο Φινλανδό στοιχεία μοναδικά.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

O Bottas έκανε ντεμπούτο στη F1, το 2013 με τα χρώματα της Williams και από την πρώτη κιόλας χρονιά εντυπωσίασε αρκετά τη Βρετανική ομάδα ώστε ν’ ανανεωθεί η συνεργασία τους. Στο ντεμπούτο του ήταν 17ος στη βαθμολογία με μόλις 4 βαθμούς. Το 2014 ο Bottas εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της Williams-Mercedes και ανέβηκε 6 φορές στο βάθρο μάλιστα τις δυο εξ αυτών στο δεύτερο σκαλί. Συγκέντρωσε 186 βαθμούς και ήταν 4ος στη βαθμολογία. Όπως ήταν λογικό η Williams ανανέωσε το συμβόλαιό του και ο Pat Symonds μιλά με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν.

Ο 61χρονος Βρετανός μηχανικός που σήμερα κατέχει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στη Williams έχει μακρά ιστορία στη F1. Υπήρξε στο παρελθόν μηχανικός αγώνα του Schumacher στη Benetton την εποχή των τίτλων ( 1994, 1995) αλλά και τεχνικός διευθυντής της Renault την εποχή του Crash Gate. Την πλήρωσε τότε (2008) μαζί με το Briatore και τον Piquet για τη στημένη σύγκρουση στη Σιγκαπούρη που έδωσε  τη νίκη στον Alonso και έμεινε 5 χρόνια εκτός F1. Επέστρεψε στη Williams όπου διατελεί καθήκοντα τεχνικού διευθυντή.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για τον Bottas ο Symonds τόνισε: «Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος, είναι λαμπρός και πολύ γρήγορος. Δεν κάνει πολλά λάθη και όταν κάνει λάθη μαθαίνει απ’ αυτά. Έχει σπουδαία προσωπικότητα και είναι ομαδικός παίκτης είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως έχει τη δυναμική να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Έχω δουλέψει με μερικούς παγκόσμιους πρωταθλητές όταν ξεκινούσαν, δεν έχω λοιπόν αμφιβολία πως ο Bottas θα τους μοιάσει. Δεν είναι μόνο η ταχύτητά του, πολλοί είναι γρήγοροι αλλά δε θα γίνουν ποτέ πρωταθλητές. Είναι έξυπνος, συνεργάσιμος σκέφτεται μ’ ένα τρόπο θετικό, δίνει προσοχή στη λεπτομέρεια και δουλεύει σκληρά. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα τον κάνουν πρωταθλητή. Πολύ θα ήθελα να συμβεί αυτό μ’ ένα μονοθέσιο Williams θα ήταν σπουδαία ιστορία».

Προσωπικά ο Bottas κέρδισε την προσοχή μας στις δοκιμές του Μονακό το 2013. Έχοντας περπατήσει, οδηγήσει και μανουβράρει πολλάκις στη Μιραμπό έχουμε σαφή άποψη για το πόσο στενός είναι ο δρόμος. Το να γυρίσεις εκεί με γκάζι το μονοθέσιο 360 μοίρες για να ξαναμπείς στην πορεία σου όταν έχεις βρεθεί αριστερά στο στενό μετά από λάθος στα φρένα είναι σχεδόν απίθανο. Κι όμως ο Φινλανδός το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη άνετα και άψογα χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Αν κοπάναγε τη Williams σε μια τέτοια πιρουέτα αυτό πιθανόν θα επηρέαζε αρνητικά την καριέρα του στη F1.

Advertisement

Ο Bottas θα οδηγήσει φέτος μαζί με το Massa τα δυο μονοθέσια της Williams στους 20 αγώνες του πρωταθλήματος.