Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, δεν είναι σύμπτωση!

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, δεν είναι σύμπτωση!

FORMULA 1

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, δεν είναι σύμπτωση!

FORMULA 1

Στους βαθμούς για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα της Formula 1 βρέθηκε ο Charles Leclerc, καθώς τερμάτισε δέκατος το Grand Prix Ισπανίας που αποτέλεσε τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Έτσι ο Μονεγάσκος που ήταν έκτος πριν από δύο εβδομάδες στο Μπακού, επιβεβαιώνει το ορθόν της επιλογής του από την Alfa Romeo Sauber, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως έχει λαμπρό μέλλον στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Γενικά λοιπόν ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για την ελβετική ομάδα που βαθμολογήθηκε για τρίτη φορά φέτος. Όσο για τον Marcus Ericsson, έμεινε στην δέκατη-τρίτη θέση. Αυτός ο ένας βαθμός του Leclerc ανεβάζει τη συνολική συγκομιδή της Alfa Romeo Sauber στους 11, αριθμός που την τοποθετεί στην ένατη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτά, ακριβώς 68 χρόνια μετά την παρθενική νίκη της Alfa Romeo στη Formula 1, διά χειρός Nino Farina, στον πρώτο μάλιστα αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το 1950 στο Σίλβερστοουν της Μεγάλης Βρετανίας. Ας δούμε όμως τι δήλωσαν μετά το τέλος της μάχης του Μονμελό τα μέλη της Alfa Romeo Sauber.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9): «Ήμουν δυνατός στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη μέση γόμα. Στάθηκα λίγο άτυχος όταν επιβλήθηκε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας καθώς αυτό συνέβη αμέσως μετά την αλλαγή ελαστικών, ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ταλαιπωρήθηκα με τη μαλακή γόμα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι λίγο απογοητευτικό, δώσαμε μάχη και δεν απείχα πολύ από τους βαθμούς. Συνολικά ήταν ένας καλός αγώνας διεκδίκησα θέσεις και υπερασπίστηκα καλά τη δική μου. Το γεγονός ότι ο Charles βαθμολογήθηκε είναι πολύ θετικό για την ομάδα. Από την πλευρά μου πρέπει να επιστρέψω δυνατός στο Μονακό».

Advertisement

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16): «Είναι σπουδαίο συναίσθημα ότι τερμάτισα μέσα στους βαθμούς ξανά. Ήταν ενδιαφέρων αγώνας με μεικτές καιρικές συνθήκες που καθιστούν μεγαλύτερη πρόκληση την οδήγηση, ειδικά τη διαχείριση των ελαστικών. Έχουμε πετύχει αξιοσημείωτη πρόοδο από την αρχή της σεζόν. Συνολικά η ομάδα είναι αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε επικεντρωμένοι – το επόμενο Grand Prix είναι για μένα, εντός έδρας στο Monaco. Ανυπομονώ να οδηγήσω εκεί, για πρώτη φορά, σε αγώνα Formula 1»

leclerc-baku18-g640

Advertisement

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής Ομάδας: «Φεύγουμε από τη Βαρκελώνη μ’ ένα θετικό συναίσθημα. Είχαμε πολύ δυνατό ρυθμό σ’ ένα σημαντικό μέρος του αγώνα και πήραμε ένα βαθμό. Δεν το περιμέναμε αυτό κατά την άφιξη μας σε μια τόσο απαιτητική πίστα. Αμφότεροι οι οδηγοί είχαν καλή απόδοση και βαθμολογηθήκαμε για 3η φορά φέτος. Η ομάδα έχει τα κίνητρα για να συνεχίσει να προσπαθεί. Τώρα πρέπει να μείνουμε επικεντρωμένοι στην προσπάθεια μας για το επόμενο βήμα».