Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δοκιμές για τη Susie Wolff!

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές για τη Susie Wolff!

FORMULA 1

Δοκιμές για τη Susie Wolff!

FORMULA 1

Η Williams ανακοίνωσε πως όχι μόνο η Susie Wolff διατηρεί ρόλο οδηγού εξέλιξης αλλά αποφάσισε φέτος να της δώσει την ευκαιρία να εμφανιστεί και σε Grand Prix! Η Σκοτσέζα θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της FW36 σε δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών!

Advertisement
Advertisement


ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
(twitter.com/SeitanF1)

Ο 31χρονη ανήκει στην ιστορική βρετανική ομάδα από το 2012 – αν και τότε ήταν ακόμα συνιδιοκτήτης ο νυν σύζυγος της και διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff. Έχοντας περάσει επτά σεζόν στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM), πέρυσι συμμετείχε στις δοκιμές νέων οδηγών στο Σίλβερστοουν ενώ έχει περάσει πολλές ώρες και στον προσομοιωτή.

Η μία από τις δύο εμφανίσεις της Wolff σε ελεύθερες δοκιμές Grand Prix, θα είναι την Παρασκευή 4 Ιουλίου, στον εντός έδρας αγώνα της, το GP Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε από τη Williams πως θα της δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσει και μία από τις 8 ημέρες δοκιμών εξέλιξης μέσα στη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη και την πίστη της Williams προς το πρόσωπο μου. Το 2014 αναμένεται να είναι μία πολύ σημαντική σεζόν στην καριέρα μου. Ο ρόλος ευθύνης μου μέσα στην ομάδα έχει σταδιακά αυξηθεί κι αυτό διότι έχω αποδείξει την αξία μου, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία που είχα πέρυσι να οδηγήσω το μονοθέσιο στο Σίλβερστον αλλά και σε δοκιμές αεροδυναμικής σε ευθεία. Είναι μία πρόκληση για την οποία ανυπομονώ και μία πολύ καλή ευκαιρία να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα μου», σχολίασε η Wolff.

Η τελευταία φορά που μία γυναίκα συμμετείχε σε τριήμερο Grand Prix, ήταν το 1992, στη Βραζιλία. Η Ιταλίδα Giovanna Amati συμμετείχε με τη Brabham-Judd BT60B αλλά απέτυχε να προκριθεί στον αγώνα.

Advertisement

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μερικά 24ωρα μετά την ανακοίνωση στρατολόγησης του Felipe Nasr από τη Williams. Ο Βραζιλιάνος θα είναι επίσημος δοκιμαστής αλλά και εφεδρικός οδηγός, ενώ θα οδηγήσει στις ελεύτερες δοκιμές πέντε Grand Prix του 2014. Άρα, με τα τωρινά δεδομένα, μόνο σε 12 Grand Prix θα καλύψουν όλο το πρόγραμμα της Παρασκευής οι Felipe Massa-Valtteri Bottas.