Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Kvyat στη θέση του Ricciardo στη Toro Rosso

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Kvyat στη θέση του Ricciardo στη Toro Rosso

FORMULA 1

O Kvyat στη θέση του Ricciardo στη Toro Rosso

FORMULA 1

Ένα-ένα μπαίνουν στη θέση τους τα κομμάτια του παζλ σχετικά με τα οδηγικά δίδυμα των ομάδων της F1 για το 2014. Σειρά στις ανακοινώσεις πήρε η Scuderia Toro Rosso που του χρόνου θα διατηρήσει στις τάξεις της τον Ζαν-Ερίκ Βερν, επιλέγοντας ως teammate του τον Ντανιίλ Κβιάτ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για ένα ακόμα μέλος του Junior προγράμματός της, ετών 19, γεννημένος στην Ούφα της Ρωσίας. Φέτος αγωνίζεται στο GP3 Series αλλά και την Ευρωπαϊκή F3, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στους δύο θεσμούς.

Η Red Bull του έχει ήδη δώσει χρόνο και πίσω από το τιμόνι μονοθεσίου της F1, αφού οδήγησε πριν από μερικές ημέρες την RB9 σε δοκιμές σε ευθεία ενώ τον Ιούλιο, συμμετείχε με την Toro Rosso στις δοκιμές νέων οδηγών στο Σίλβερστοουν.

Advertisement
Advertisement

Πάντως προκαλεί ερωτηματικά σαν επιλογή, καθώς φαβορί για τη θέση ήταν ο Αντόνιο Φίλιξ ντα Κόστα. Για την επιλογή του Κβιάτ μίλησε στο Servus TV ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1, Δρ Χέλμουτ Μάρκο.

«Όποτε τον βάλαμε πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου, οι επιδόσεις του ήταν εντυπωσιακές. Αν ένας νεαρός οδηγός αποδεικνύει το ταλέντο, το πάθος αλλά και την όρεξή του για δουλειά, του δίνουμε ευκαιρίες. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε τον Κβιάτ», σχολίασε ο Αυστριακός που αποτελεί δεξί χέρι του ιδιοκτήτη της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτζ.

O Κβιάτ θα καλύψει το κενό που αφήνει στη Toro Rosso η… προαγωγή του Ντάνιελ Ρικιάρντο στη Red Bull Racing για το 2014.

zp8497586rq