Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στόχος της McLaren είναι η κυριαρχία

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στόχος της McLaren είναι η κυριαρχία

FORMULA 1

Στόχος της McLaren είναι η κυριαρχία

FORMULA 1

Σε πολλούς ξένισε η επιλογή της λέξης «κυριαρχία» ανάμεσα στα λεγόμενα του επικεφαλής της McLaren F1, Ron Dennis, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του οδηγικού διδύμου του 2015. Όμως ο Βρετανός παρουσιάζεται αποφασισμένος να την κάνει πραγματικότητα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Άλλωστε η βρετανική ομάδα έχει απολαύσει ανάλογες περιόδους στο παρελθόν και μιλώντας στο βρετανικό Autosport ο 67χρονος έκανε μία… χαρακτηριστική σύγκριση του χθες με το σήμερα.

«Το μονοθέσιο μας για τη σεζόν του 1988 παρουσιάστηκε με καθυστέρηση και σε μία περίοδο με περιορισμένες δοκιμές εξέλιξης. Όταν λοιπόν πήγαμε στην Ίμολα, οι άλλες ομάδες είχαν δείξει σαφή δείγματα του επιπέδου ανταγωνιστικότητάς τους. Μόλις στον τρίτο χρονομετρημένο γύρο, ήμασταν ήδη ένα δευτερόλεπτο κάτω από τον καλύτερο χρόνο που είχε γίνει έως τότε και στο τέλος του τεστ ήμασταν δύο δευτερόλεπτα κάτω! Αυτό που πετύχαμε τότε κι αυτό που πέτυχε φέτος η αντίπαλός μας, η Mercedes, είναι ακριβώς ο στόχος μας για το μέλλον. Η απόλυτη κυριαρχία. Στο ξεκίνημα της σεζόν σας έλεγα πως είμαστε εδώ για να κερδίζουμε αγώνες. Θα μπορούσατε να μου πείτε πως δεν πήραμε ούτε μία νίκη φέτος και το να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως “κυριαρχία”, θέτουμε μεγαλεπήβολους στόχους πως δύσκολα θα επιτευχθούν. Όμως η κυριαρχία δεν έρχεται από τη μία στιγμή στην άλλη, απαιτεί χρόνο. Όμως αυτή η θέληση είναι πως μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Είναι πρόκληση το να κερδίζεις αγώνες αλλά το να κυριαρχήσεις, είναι ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση», είπε ο Dennis.

Advertisement
Advertisement

To 1988 η McLaren είχε κινητήρες της Honda, με τη συνεργασία αυτή να αναβιώνει το 2015. Οδηγικό δίδυμο ήταν οι  Ayrton Senna και Alain Prost που κέρδισαν 15 από τους 16 αγώνες της σεζόν.