Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Renault η «λυπητερή»

Ελλάδα 3:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Renault η «λυπητερή»

FORMULA 1

Στη Renault η «λυπητερή»

FORMULA 1

Δυσοίωνο φαντάζει το μέλλον της συνεργασίας της Red Bull Racing με τη Renault. Η αυστριακή ομάδα ρίχνει την ευθύνη για την κακή χρονιά στις μονάδες ισχύος της γαλλικής εταιρείας και ετοιμάζεται να ζητήσει αποζημίωση για τα… «σπασμένα»!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά από έξι από τους δεκαεννέα γύρους του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι πρωταθλητές είναι ήδη 141 βαθμούς πίσω από τη Mercedes, αγνοώντας την αίσθηση της pole position ή της νίκης. Πράγμα που δύσκολα θα αλλάξει στον Καναδά, με τις μεγάλες ευθείες να τονίζουν τα μειονεκτήματα της μονάδας ισχύος της Renault.

Αναμένεται λοιπόν ο ισχυρός άνδρας της αυστριακής ομάδας, Helmut Marko, να αυξήσει τη λίστα των απαιτήσεων από τους Γάλλους, της αποζημίωσης δηλαδή που θα ζητηθεί για τις απώλειες βαθμών, νικών, εσόδων κ.α.

Advertisement
Advertisement

«Δεν θα ήταν ορθό να μιλήσουμε για ακριβές ποσό αυτή τη στιγμή. Όμως η λίστα των ζημιών από τα προβλήματα του κινητήρα της Renault είναι μακροσκελής. Η σεζόν ακόμα δεν έχει τελειώσει αλλά στο τέλος της χρονιάς, το οικονομικό μας τμήμα θα εκτιμήσει τη ζημιά. Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για το μέγεθος των απωλειών από τα προβλήματα της Renault», είπε ο Marko στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Κι όπως είπε ο Αυστριακός, η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος και στη λίστα θα προστεθούν αργά ή γρήγορα και οι ποινές για τη χρήση επιπλέον των πέντε μονάδων ισχύος που προβλέπουν οι φετινοί τεχνικοί κανονισμοί.

«Μπορείτε εύκολα να κάνετε τον υπολογισμό και να δείτε πως πέντε μονάδες ισχύος δεν θα είναι αρκετές για εμάς», σχολίασε στο γερμανικό AMus o Sebastian Vettel που στο Μονακό είχε τη δεύτερη εγκατάλειψη του με πρόβλημα ση μονάδα ισχύος.

Advertisement