Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Mercedes πανηγυρίζουν!

Ελλάδα 2:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Mercedes πανηγυρίζουν!

FORMULA 1

Στη Mercedes πανηγυρίζουν!

FORMULA 1

Η Mercedes είχε κερδίσει δυο τίτλους το 1954 και το 1955. Ποτέ όμως στην ιστορία της δεν είχε πάρει 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Πρόκειται λοιπόν για ιστορική στιγμή του Γερμανού κατασκευαστή. TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Τα μέλη της ομάδας F1 επέστρεψαν από την Ιαπωνία στην Αγγλία όπου βρίσκεται η έδρα της ομάδας. Εκεί συναντήθηκαν με όλους τους εργαζόμενους στο Μπράκλεϊ όπου φτιάχνεται το σασί της W07 αλλά και στο Μπρίξγουρθ όπου κατασκευάζονται οι υβριδικές μηχανές.

Όλοι μαζί πανηγύρισαν για την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου τίτλου κατασκευαστών του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1. Η Mercedes είχε κερδίσει δυο τίτλους το 1954 και το 1955. Ποτέ όμως στην ιστορία της δεν είχε πάρει 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Πρόκειται λοιπόν για ιστορική στιγμή του Γερμανού κατασκευαστή. Τα ασημί βέλη μετράνε φέτος μέχρι τώρα 15 νίκες σε 17 αγώνες, 28 παρουσίες στο βάθρο, 16 pole positions και 10 ταχύτερους γύρους.

Η μέρα ήταν γεμάτη συγκινήσεις και ομιλίες, ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Tότο Βολφ τόνισε: «Είναι σπουδαίο επίτευγμα αυτό που έχουμε πετύχει τα τελευταία 3 χρόνια. Συνάντησα το Ρος Μπρον πριν λίγες βδομάδες. Ήπιαμε ένα καφέ και μου είπε ότι αυτό που τον κάνει περήφανο είναι πως εύκολα θα μπορούσαμε να είχαμε αποτύχει αλλά αυτό δε συνέβη. Όλοι μαζί τα καταφέραμε είναι τιμή να δουλεύω μ’ αυτούς τους άντρες και τις γυναίκες».

Advertisement
Advertisement


Όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο σχημάτισαν το 2016.

Από την πλευρά του ο Λιούις Χάμιλτον συμπλήρωσε: «Εγώ και ο Νίκο έχουμε στη διάθεσή μας όχι απλά τα καλύτερα μονοθέσια στο grid αλλά τα καλύτερα μονοθέσια που έχουμε οδηγήσει ποτέ. Σαν οδηγοί δεν είμαστε παρά ένας κρίκος μιας μεγάλη αλυσίδας. Αξίζει να απολαύσουμε τη στιγμή καθώς γράψαμε ιστορία. Μετά από δεκαετίες θα αναπολούμε αυτές τις σπουδαίες μέρες».


Σε πρώτο πλάνο ο Νίκι Λάουντα (μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος) και ο Άντι Κόγουελ (επικεφαλής τμήματος υβριδικών μηχανών). Πιο πίσω οι Ρόσμπεργκ, Λόου, Χάμιλτον, Βόλφ και οι εργαζόμενοι στη Mercedes F1.

Advertisement

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκο Ρόσμπεργκ τόνισε: «Είμαι εδώ από την πρώτη μέρα του εγχειρήματος το 2010, είναι ένα απίστευτο ταξίδι, δημιουργήθηκε η καλύτερη ομάδα της F1 και γράψαμε ιστορία. Σε κάθε αγώνα πάω στην πίστα με ενθουσιασμό ξέροντας πως έχω ένα μονοθέσιο ικανό για pole και νίκη. Είναι εξωπραγματικό συναίσθημα. Ελπίζω να έρθουν και άλλες επιτυχίες στο μέλλον».