Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Συνεχίζει με Raikkonen-Giovinazzi η Alfa Romeo Racing!

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεχίζει με Raikkonen-Giovinazzi η Alfa Romeo Racing!

FORMULA 1

Συνεχίζει με Raikkonen-Giovinazzi η Alfa Romeo Racing!

FORMULA 1

Κόντρα στη φημολογία των προηγούμενων εβδομάδων, η Alfa Romeo Racing αποφάσισε να διατηρήσει αναλλοίωτη τη σύνθεσή της, πορευόμενη ξανά με τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi!

Advertisement
Advertisement

Μετά την επέκταση της συνεργασίας Alfa Romeo-Sauber Motorsport, ήρθε η ώρα ανακοινώσεων και σε ότι αφορά στο οδηγικό δίδυμο της ιταλικής ομάδας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2021!

«Η Alfa Romeo Racing ORLEN αποτελεί πολλά περισσότερα για εμένα από απλά μια ομάδα, είναι η δεύτερη οικογένεια μου. Πολλά πρόσωπα που ήταν γύρω μου όταν έκανα το ντεμπούτο μου το 2001 παραμένουν εδώ και η μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της ομάδας μου δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσω δυνατά την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι η 19η στη Formula 1. Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν πίστευα στο σκοπό της ομάδας και πως μπορούμε να τον πετύχουμε μαζί. Αυτή η ομάδα προτιμά τη σκληρή δουλειά από τα λόγια και αυτό μου ταιριάζει. Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά και ελπίζω πως θα κάνουμε βήματα βελτίωσης ώστε να ανέβουμε στην κατάταξη», σχολίασε ο Kimi Raikkonen που είναι πλέον ο πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία της Formula 1!

kimi-barca2020test-pirelli-d1000x600

Advertisement
Advertisement

Στα 41 του, ο Φινλανδός έχει λάβει μέρος σε 327 Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας εκκινήσει σε 324 από αυτά. Φέτος έχει στο ενεργητικό του δύο βαθμούς, ενώ ο Giovinazzi τέσσερις.

Όσο για τον 26χρονο, δήλωσε σχετικά με την παραμονή του στην ομάδα: «Η Alfa Romeo Racing ORLEN αποτέλεσε το σπίτι μου στην Formula 1 τα δύο τελευταία χρόνια και είμαι ευτυχής που αυτή η σχέση θα συνεχιστεί για ακόμα μια χρονιά. Η ομάδα με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη της και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τους το ανταποδώσω με σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Πετύχαμε κάποια καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι συνετέλεσα και εγώ στην εξέλιξη της ομάδας. Όμως ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και έχουμε πολλά ακόμα να πετύχουμε μαζί. Πολλά πράγματα για την επόμενη χρονιά θα εξαρτηθούν από τη φετινή. Η προσπάθεια από τώρα και μέχρι το τέλος της σαιζόν θα επηρεάσει το 2021 και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα».

giovinazzi-portimao20-b1000x600

Advertisement

Η Alfa Romeo Racing λοιπόν ποντάρει στη σταθερότητα, επιδιώκοντας έτσι να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι του άμεσου ανταγωνισμού.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η ομάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Kimi και Antonio για ακόμα μία σεζόν. Ο Kimi είναι ένας οδηγός που δεν χρειάζεται συστάσεις. Το ταλέντο του ήταν εμφανές σε όλους από το 2001 και βλέπω το πάθος και το κίνητρο που έχει να αγωνίζεται κάθε φορά που έρχεται στη δουλειά. Μπορείς να τον εμπιστευτείς ότι θα εκμεταλλευτεί στο 100% την απόδοση του μονοθεσίου και αποτελεί ηγετική μορφή για όσους συνεργάζονται μαζί του. Ο Antonio τερμάτισε δυνατά την περασμένη σεζόν και συνεχίζει να βελτιώνεται τη φετινή. Από την πίστα μέχρι και τις συναντήσεις με την τεχνική ομάδα, ο Antonio, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας και αξίζει να είναι μαζί μας και το 2021. Η εργασιακή ηθική του, η προσήλωση στην ομάδα και ο ενθουσιασμός του, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την Alfa Romeo ORLEN», σχολίασε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας, Fred Vasseur.

Advertisement

Μετά τους πρώτους δώδεκα αγώνες της σεζόν, η Alfa Romeo Racing βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Αυτή που είχε άλλωστε καταλάβει και τις δύο προηγούμενες χρονιές.

giovinazzi-spa20-pirelli-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog για το Grand Prix του Πορτιμάο

Advertisement

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!