Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σέβεται την απόφαση της FIA η Red Bull

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σέβεται την απόφαση της FIA η Red Bull

FORMULA 1

Σέβεται την απόφαση της FIA η Red Bull

FORMULA 1

Η απόφαση της FIA να ρίξει στα… μαλακά τη Mercedes AMG για το αμφιλεγόμενο τεστ που έκανε με την Pirelli, δεν ικανοποίησε τον ανταγωνισμό που περίμενε πιο αυστηρή ποινή. Ωστόσο, όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Infiniti Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, πρέπει να σεβαστούν την απόφαση. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο είχε στη διάθεση του όλα τα δεδομένα και έλαβε απόφαση. Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε καθώς θέλαμε διευκρινήσεις σχετικά με το αν επιτρέπεται να κάνουμε δοκιμές μέσα στη σεζόν, με το φετινό μας μονοθέσιο, όπως έκανε η Mercedes. Κίνηση που θεωρούμε πως ήταν παράνομη. Αυτό κατέστη σαφές και από την απόφαση», σχολίασε ο Χόρνερ στο βρετανικό περιοδικό Autosport.

Η FIA τιμώρησε τη Mercedes με αποκλεισμό από το τεστ νέων οδηγών που θα γίνει τον επόμενο μήνα στο Σίλβερστοουν (17 με 19 Ιουλίου) καθώς και με… επίπληξη. Κοινώς, ίσως η ελαφρύτερη δυνατή ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί δεδομένου πως αποδείχθηκε πως το τεστ ήταν παράνομο.

Πάντως, παρά τις… πολιτικά ορθές δηλώσεις, τόσο η πλευρά της Red Bull Racing όσο και των άλλων άμεσων ανταγωνιστών της Γερμανικής ομάδας, είναι δυσαρεστημένες από την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Advertisement
Advertisement